<p>De Maas bij Macharen vanmiddag.</p>

De Maas bij Macharen vanmiddag.

Hoogste punt Maas dit weekeinde verwacht

  •   keer gelezen

OSS | Tussen morgen en zondagavond wordt de sterkste stijging en het bereiken van hoogste punt van het Maaswater verwacht in de omgeving Oss. 

Als de grootste golf met water aankomt, dan gaat de sluis bij Macharen richting haven dicht. Samen met Rijkswaterstaat, Waterschap Aa en Maas heeft gemeente Oss maatregelen genomen. De loswal in Ravenstein is afgesloten. De sluis bij Macharen gaat dicht als de golf met water aankomt. De camping bij is Megen leeggehaald en er staan de borden voor de wegafsluitingen klaar. Rijkswaterstaat en de veehouders zorgen ervoor dat het vee op het droge staat. Wanneer het waterpeil het hoogste punt zal bereiken is dus niet met precisie vast te leggen.
Door het hoge water zijn verschillende pontjes gestremd. Dit zijn het pontje Ravenstein-Niftrik en het pontje Batenburg-Demen.

Levensgevaarlijk
Burgemeester Buijs roept inwoners op om niet te recreëren langs de Maas: “Zwemmen in de Maas is levensgevaarlijk dit weekend. Er drijft van alles in het water en er is een sterke stroming. Sowieso wil ik u vragen om ook niet naar de Maas te gaan om te kijken. Woont u in de omgeving van de Maas? Ga niet de uiterwaarden in, maar blijf op de dijken.”

Meer berichten