Maasgolf weg uit gebied Aa en Maas, nu aan de slag met opruimen en herstel

  •   keer gelezen

De Maasgolf heeft het gebied van waterschap Aa en Maas verlaten. Het waterpeil is nog steeds hoog maar daalt inmiddels overal. Door de maatregelen die tijdig genomen zijn, heeft de enorme hoeveelheid Maaswater in het werkgebied van Aa en Maas nergens voor grote problemen gezorgd. 

Komende periode wordt gewerkt aan herstel- en reparatiewerkzaamheden. “We kunnen na deze heftige dagen concluderen dat de dijkversterkingen na 1995 goed hebben gewerkt. Het onderstreept ook de noodzaak voor de dijkversterkingen en Ruimte voor rivieren-projecten die nog nodig zijn”, aldus dijkgraaf Mario Jacobs van waterschap Aa en Maas.
Weliswaar is de spanning van de Maasgolf nu weggestroomd uit ons gebied, maar dat wil niet zeggen dat we nu achterover kunnen leunen, benadrukt de dijkgraaf. “We zijn komende periode nog heel druk met het opruimen van de sporen die de Maasgolf heeft achtergelaten in ons werkgebied.

Dijkbewaking
De inzet van burgerdijkwachten is niet meer nodig. De dijkwachten van Aa en Maas houden de gevoelige plekken in de dijk wel extra goed in de gaten.

Meer berichten