<p>Mario Jacobs en Maar van Oord zetten hun handtekening.</p>

Mario Jacobs en Maar van Oord zetten hun handtekening.

(Foto: THOMAS SEGERS)

‘Hoogwater bevestigt belang Meanderende Maas’

  •   keer gelezen

MEGEN | Mario Jacobs, namens waterschap Aa en Maas en Maar van Oord namens Boskalis Nederland hebben woensdag op de dijk bij Megen de handtekeningen gezet onder de samenwerkingsovereenkomst Meanderende Maas. 

Partijen gaan als een team en in contact met de partnerorganisaties en omgeving het voorlopig ontwerp uitwerken tot definitief ontwerp en de besluiten, vergunningen en realisatie voorbereiden. Als alles voorspoedig verloopt start de realisatie medio 2023. 

Mario Jacobs, dijkgraaf waterschap Aa en Maas en voorzitter stuurgroep project Meanderende Maas: “Het hoogwater van deze week bevestigt het belang van project Meanderende Maas om met het versterken van de dijk in combinatie met ruimte voor de rivier te werken aan de veiligheid. Het water kwam spannend dichtbij. De situatie was goed beheersbaar, maar wij bereiden ons voor op onvoorstelbare omstandigheden in de toekomst vanwege de klimaatverandering. In project Meanderende Maas benutten we daarbij de kansen die de benodigde maatregelen bieden om het gebied nog mooier en economisch sterker te maken.”

De komende jaren werken Boskalis en Royal HaskoningDHV samen met de projectorganisatie van Meanderende Maas aan de planuitwerking voor het project Meanderende Maas. Dit project gaat de ruim 26 km lange Maasdijk aan de Brabantse zijde van Ravenstein tot Lith versterken, de Maas aan Gelderse en Brabantse zijde meer ruimte geven en het gebied mooier en economisch sterker maken. Om 270.000 bewoners, bedrijven en infrastructuur achter de dijk tot in Oss en Den Bosch beter te beschermen tegen hoog water. 

Meer berichten