<p>Sahin, Anne-Marie, Bianca, Malik en Cindy.</p>

Sahin, Anne-Marie, Bianca, Malik en Cindy.

Mooi bedrag voor Dierenopvang Maasland

  •   keer gelezen

OSS | Jaarlijks organiseren leerlingen en medewerkers van middelbare school De Singel in Oss een inzamelingsactie voor een goed doel. Dierenopvang Maasland was deze keer de gelukkige uitverkorene voor het liefdadigheidsproject. De dierenopvang ontving een cheque met een bedrag van maar liefst 2.697,10 euro van de leerlingen.

Na rondvraag op school werd Dierenopvang Maasland in schooljaar 2019/2020 door de leerlingenraad gekozen als bestemming voor de inzamelingsactie. En aangezien de school het afgelopen jaar met coronamaatregelen te maken had, werd de inzameling voor de dierenopvang een jaar langer voortgezet. Dat resulteerde in een prachtige opbrengst van 2.697,10 euro voor de honden en katten in het asiel. De cheque ter waarde van het prachtige bedrag werd woensdag feestelijk overhandigd aan Anne-Marie Smits en Bianca Ouwens van Dierenopvang Maasland. “Wow! Echt een heel mooi bedrag. Kippenvel”, reageert Anne-Marie enthousiast. Collega Bianca vult aan: “Hier gaan we heel veel dieren mee helpen.”

Verse soep
Het grootste gedeelte van het bedrag haalde de school op via de catering op school. Van elk verkocht product ging een klein percentage naar de inzamelingsactie. “Later wil ik graag kok worden”, vertelt Michelle uit klas 1D. “Ik koop graag iedere dag de vers gemaakte soep op onze school. Dat ik daarmee ook de dierenopvang steun is helemaal mooi meegenomen!” In de tijd dat er geen catering mogelijk was, maakten en verkochten leerlingen soep aan medewerkers. Dat onderstreept maar weer dat De Singel niet voor niets een praktijkschool voor échte aanpakkers is. Leerlingen leren er vooral nieuwe dingen door ze in de praktijk te doen. Dus werden er onder andere ook zelfgemaakte cakejes, lekkernijen en nestkastjes verkocht. Medewerkers van de school besloten aanvullend de helft van de voetbalpoule aan het goede doel te doneren.

Meer berichten