Testen voor je reis? Teststraat Schiphol schiet 24/7 te hulp

  •   keer gelezen

De zomervakantie is in volle gang en mensen willen toch het liefst kunnen gaan en staan waar ze willen. Toch is dit in de huidige cyclus van besmettingen iets wat tegengehouden wordt. De laatste weken is het aantal positieve tests immers fors toegenomen, wat ook direct betekent dat de vraag naar het kunnen laten afnemen van een test ook flink gestegen is.

Om alle mensen zo snel mogelijk te kunnen helpen heeft spoedteststraat bij Schiphol besloten om 24/7 open te gaan. Of je nu ’s morgensvroeg, ’s middags, ’s avonds of ’s nachts wil kunnen testen is daarmee geen issue meer. De teststraat komt daarmee tegemoet aan de hoge vraag en geeft tegelijkertijd de ruimte om sneller aan de beurt te kunnen zijn als bij reguliere teststraten het geval is. De capaciteit voor het kunnen afnemen van de noodzakelijk testen ligt door de 24 uurs opening namelijk een stuk hoger en dat komt eenieder ten goede.

Beschikbaarheid van betrouwbare teststraat was noodzakelijk

Reguliere teststraten kunnen de huidige druk nauwelijks aan en het is tegenwoordig geen zekerheid meer dat je binnen 24 uur al geholpen wordt. Daar je nu een negatieve uitslag van maximaal 24 uur oud in meerdere landen moet kunnen laten zien helpt daar niet aan mee. Vooral reizigers die op pad willen kunnen gaan en een certificaat om te kunnen reizen nodig hebben, hebben baat bij de 24 uurs opening van de teststraat bij Schiphol. Zelfs tot een paar uur voor vertrek kan er getest worden om een reiscertificaat te bemachtigen door middel van een spoedtest.

Het zijn niet alleen reizigers die natuurlijk met de hoop op een negatieve uitslag terecht kunnen via de teststraat bij Schiphol. Ook mensen die tickets hebben gekocht voor evenementen, een afspraak hebben met negatieve testverplichting of zelfs een quarantainecheck moeten doen kunnen namelijk terecht op afspraak.

Test en spoedtest af laten nemen eenvoudig

Als je een test af wilt laten nemen bij de teststraat bij Schiphol kan dit vrij eenvoudig en volgens de richtlijnen van het RIVM. Er wordt namelijk gewerkt met de bekende PCR test en om een test af te kunnen laten nemen hoef je de auto niet eens te verlaten. In slechts een paar stappen wordt de test afgenomen.

  1. Maak aan afspraak
  2. Meld je op het juiste tijdstip bij de teststraat
  3. Ontvang na je test de uitslag rond 14:00 uur de volgende dag

Het stappenplan van hierboven geldt natuurlijk ook voor de mensen die een spoedtest af willen laten nemen. In dat geval geldt namelijk geen uitslag de volgende dag, maar al binnen 30 minuten. Mensen die dus snel voor vertrek nog een reiscertificaat nodig hebben kunnen na het maken van een afspraak ook bij de teststraat bij Schiphol terecht.

Begin met het maken van een afspraak

Mensen die een test af willen laten nemen bij Schiphol kunnen dit vanaf heden 24 uur per dag laten doen. Gunstig, maar let wel dat er een afspraak gemaakt zal moeten worden om de test te kunnen laten doen bij de teststraat. Je reserveert hiervoor één tijdvak, waarbij je op tijd aanwezig dient te zijn. Hoe laat je reserveert is daarbij geheel aan jezelf.

Meer berichten