<p>Ook in Herpen op de kermis: de eendjes die gevist moeten worden.</p>

Ook in Herpen op de kermis: de eendjes die gevist moeten worden.

Komend weekeinde toch een kermis in Herpen

  •   keer gelezen

HERPEN | Goed nieuws voor kermisliefhebbers: er komt tóch een kermis in Herpen dit jaar. Sterker nog, komend weekeinde is het al zover en wordt het Alard van Herpenplein vier dagen lang omgetoverd tot kermisplein. 

Normaal gesproken is de kermis in Herpen altijd het laatste weekeinde van juni. Vanwege de coronamaatregelen moest de organisatie het evenement toen afblazen. Nu er weer wat meer mogelijk is, besloten William Peters van café Thekes en Gerard Verstappen namens de kermisexploitanten de koppen bij elkaar te steken en alsnog een kermis te organiseren.
En dus staat het plein van zaterdag tot en met dinsdag vol attracties: een draaimolen, autoscooters, rups, schiettent, oliebollenkraam, de wip, eendjes vissen, de Pusher, suikerspinkraam, grijpkranen, snoepkraam en touwtje trekken. Het terras met zitplaatsen bij café Thekes is tijdens de kermisuren geopend.
“Verder houden we ons uiteraard aan de coronamaatregelen”, zegt William Peters. “Dat betekent dat het kermisterrein omheind zal zijn en er een maximum aantal mensen tegelijk aanwezig mag zijn. Ook de anderhalvemeter-regeling wordt gehandhaafd. Bovendien staan de attracties wat verder uit elkaar dan normaal en is er één centrale ingang en een centrale uitgang.
De kermis in Herpen is zaterdag en zondag vanaf 14.00 uur open en maandag en dinsdag vanaf 15.00 uur.

Meer berichten