Feestje in het stadion van TOP.
Feestje in het stadion van TOP. (Foto: )

Studenten behalen het SMO-diploma

  •   keer gelezen

VEGHEL / OSS | Goed nieuws voor metaalbedrijven in de regio Oss-Uden-Veghel: 24 studenten van SMO hebben hun vakdiploma behaald. De studenten studeerden af in de richtingen Constructiewerker, Allround Constructiewerker, Monteur Mechatronica en 1ste Monteur Mechatronica. In verband met corona was de opzet van de diploma-uitreiking ook dit jaar nog in een aangepaste vorm: ROC de Leijgraaf en SMO organiseerden een heuse ‘Drive in’ uitreiking op 14 juli in Veghel en spraken in Oss de leerlingen toe in het Stadion van TOP Oss op 12 juli.

“Een bijzondere uitreiking dit jaar op twee verschillende locaties, maar ondanks de aangepaste vorm toch zeker zo gezellig”, vertelt Will van Roosmalen, projectmanager SMO. Opvallend dit jaar was de uitreiking in het stadion van TOP Oss. Vanaf het veld werden de studenten toegesproken door de locatiedirecteur Jolanda van Kessel en de Osse burgemeester Wobine Buijs. Vervolgens kregen de studenten het diploma persoonlijk uitgereikt. “Het evenement werd muzikaal begeleid door zanger en presentator Danny Panadero, wat zorgde voor een gezellige sfeer’’, aldus Will.
Op de locatie in Veghel werden de leerlingen onthaald doormiddel van een Drive In. Bij aankomst met de auto op het terrein van ROC de Leijgraaf stond de leerlingen een feestelijke rit langs vijf stands te wachten waarbij het diploma officieel werd ondertekend en uitgereikt. Ook werd er kort stil gestaan bij de afgelopen studiejaren en mocht een hapje en een drankje niet ontbreken.

SMO-diploma
Bijzonder dit jaar is dat de studenten naast het ROC-diploma voor het eerst ook een apart SMO-certificaat ontvingen. De gediplomeerden kunnen hiermee bij eventuele sollicitaties bij bedrijven aantonen dat ze de uitgebreide vakopleiding hebben gevolgd inclusief de praktijkopleiding. Will: “Daardoor hebben zij een prima basis gelegd en zijn ze beter voorbereid op een baan binnen de metaalbranche. Bedrijven zien de meerwaarde van de SMO-opleiding zeker in en weten hiermee wat ze in huis halen.”

Meer berichten