<p>Danny Vera is dit jaar een van de publiekstrekkers op Muze Misse.</p>

Danny Vera is dit jaar een van de publiekstrekkers op Muze Misse.

(Foto Escha Tanihatu )

Muze Misse moet wachten en hopen

  •   keer gelezen

OSS | Afwachten, hopen dat de besmettingscijfers blijven dalen en ondertussen gewoon gestaag doorgaan met de voorbereidingen. Het is het enige dat de organisatie van het festival Muze Misse op dit moment kan doen.

Maar organisatie Penny Klamer gaat ervan uit dat er op 28 en 29 augustus in het Jan Cunenpark in Oss een feestje kan worden gebouwd. “We hebben gisteren overleg met de gemeente gehad en ons is aangeraden te wachten tot 13 augustus. Dan doen we dus ook maar.”
Die dag, 13 augustus, neemt het kabinet een besluit over eendaagse evenementen die plaatsvinden tot 1 september. Het OMT zal hierbij om advies worden gevraagd. Afgelopen maandag besloot het kabinet dat het verbod op meerdaagse evenementen tot 1 september van kracht blijft. Het gaat hierbij om meerdaagse evenementen met campingfaciliteiten. Hoewel Muze Misse ook twee dagen is, zit ‘m in dat laatste vooral het verschil, aldus Penny Klamer: “Muze Misse heeft geen camping, bezoekers gaan allemaal naar huis. Het zijn in feite twee losse festivaldagen en dus twee eendaagse evenementen.”
Een ander groot muziekfestival in de regio, het Hoessenbosch Festival in Berghem, vindt plaats ná 1 september (op 3 en 4 september) en gaat er vooralsnog van uit dat het kan doorgaan.

(lees het complete artikel woensdag in Weekblad Regio Oss)

Meer berichten