Foto: Hans van der Poel

‘Bewoners Sterrebos voelen zich niet veilig’

  •   keer gelezen

OSS | Enkele bewoners van de Sterrebos in Oss maken zich zorgen om de veiligheid in de voormalige seniorenflat.

Zij vinden dat die achteruit is gegaan sinds de flat van BrabantZorg is overgedragen aan BrabantWonen. ‘Schilderijen worden op de galerijen brutaal van de muur gehaald, meubelstukken verdwijnen van de gang, junkies slapen op de gangen, vreemden staan soms met een smoes al bij de voordeur’, aldus een van de bewoners. Veel senioren ervaren dit als zeer bedreigend.
“Het zijn van die kleine dingen waardoor mensen zich onveilig voelen”, aldus de dochter van een bewoner. “Zij willen een rustige oude dag, maar er is onrust. De receptie is er niet meer, alarm moeten de bewoners zelf regelen en als er woningen leeg komen, komen er meestal jongere mensen voor terug. Terwijl de oorspronkelijke doelgroep juist in Sterrebos is gaan wonen omdat het een seniorenflat was.”
Sterrebos is een appartementencomplex van BrabantWonen waar mensen zelfstandig wonen. BrabantZorg heeft de extra dienstverlening sinds 1 januari 2021 gestopt, daarmee is BrabantZorg één van de zorgaanbieders met een thuiszorgteam wat kantoor heeft in Sterrebos. “Er hebben de afgelopen tijd veranderingen plaatsgevonden waar bewoners aan moeten wennen”, aldus een woordvoerster van BrabantWonen. “Wat de ene bewoner als overlast ervaart, ervaart de ander als enige hinder. Maar BrabantWonen pakt elke melding van overlast of andere zaken zeer serieus op. We werken hierin nauw samen met diverse samenwerkingspartners.”

(Lees het complete artikel vandaag in Weekblad Regio Oss)

Meer berichten