Afbeelding

Hoe ervaar je vakantie en natuur in Italië?

Algemeen 706 keer gelezen

Italië is enorm populair als vakantieland. Door het heerlijke weer en de prachtige omgeving wordt iedereen ongetwijfeld meteen verliefd op het land. Naar wat voor vakantie je ook op zoek bent, in Italië vind je wat je zoekt. Zo zijn er een heleboel hippe steden die perfect zijn als bestemming voor een stedentrip, zoals het oude Rome, modestad Milaan of schilderachtig Venetië. Ook vakantiegangers met een caravan of camper kunnen terecht in Italië, bijvoorbeeld aan het Gardameer, of toerend door Toscane. Ga je liever op strandvakantie of ben je een durfal en wil je naar de bergen? Ook dan is Italië de perfecte keuze.

Natuur in Italië

Het Italiaanse landschap is divers en indrukwekkend, met veel verschillende gebieden waar totaal andere planten en bomen groeien. Noordelijk Italië staat vol met grote bossen, terwijl langs de kust palmbomen en eucalyptusbomen staan. In het zuiden vind je dan weer bomen die hittebestendig zijn. In andere gebieden zoals Toscane en Umbrië zijn glooiende heuvels te vinden. Ook heeft Italië mooie berggebieden, waarvan de Italiaanse Alpen en de Apennijnen de bekendste zijn. Het land heeft ook prachtige stranden, bijzondere meren en lange rivieren. Op de oever van de Po, de langste rivier van Italië, vind je indrukwekkende ravijnen en mooie bossen. Als laatste heeft Italië ook nog mooie zeegebieden en unieke baaien.

Geen camping, maar glamping

Een prachtige bestemming dus, maar wat als je niet van kamperen houdt en een vakantiehuis of hotel je net te luxe is? Dan is de kans groot dat een glamping in Italië de perfecte tussenweg is. Dit recente fenomeen combineert het aanlokkelijke van kamperen met de luxe van thuis. Aan de ene kant geniet je van de openlucht, de natuur en alles wat een kampeervakantie maar te bieden heeft, terwijl je comfortabel slaapt in een luxe ingerichte tent. 

Net een villa

De tent waar je op een glamping in slaapt is totaal anders dan wat je van een normale tent gewend bent. Het is dan wel gemaakt van doek, maar de binnenkant doet niet onder voor een resort. De tent is volledig gemeubileerd en voorzien van alles wat je anders mist op de camping: slaapkamer(s) met een comfortabel bed, eigen sanitair, een eigen keuken en sommige tenten hebben zelfs een bankstel of zithoek mét tv. Het fenomeen mag dan nog redelijk nieuw zijn, toch zijn er overal al glampings te vinden, bijvoorbeeld op Villatent.nl.

Glamperen in Italië

Het fenomeen mag dan nog redelijk nieuw zijn, toch zijn er overal al glampings te vinden, want de vraag naar luxe blijft stijgen. Deze kun je bijvoorbeeld terugvinden op Villatent.nl, waar glampings in Italië, Nederland, België, Frankrijk, Spanje en Kroatië op staan. Als het unieke Italië nog niet je vakantiebestemming was, dan staat het nu zeker hoog op je lijstje. Een glamping in Italië is een unieke vakantiebeleving waarmee je toch dichtbij de prachtige natuur in Italië bent, maar ook het comfort van een luxueus ingerichte tent ervaart.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant