Wat maakt een sieraad met initialen zo bijzonder?

  •   keer gelezen

Het graveren van sieraden heeft een lange geschiedenis. Al zolang mensen sieraden dragen is het een gewoonte om ringen, armbanden of kettingen te personaliseren door er een boodschap aan toe te voegen. Tegenwoordig zie je steeds meer mensen die sieraden dragen met initialen. Dit kunnen de eigen initialen zijn of de naam van een vriend, vriendin of familielid. Hieronder leggen we uit wat een sieraad met initialen nou zo bijzonder maakt.

Een sieraad met jouw initialen

Het is op dit moment een ware trend om sieraden van je eigen initialen te voorzien. Het is een eenvoudige manier om van je sieraad een uniek product te maken. Je weet namelijk zeker dat niemand anders met dezelfde ring of oorbellen rondloopt. Daarnaast kun je een sieraad een update en meer klasse geven door initialen toe te voegen. Een armband met naam is net iets specialer dan een gewoon sieraad en op die manier geef je jouw hele look meer uitstraling. Het leuke is bovendien dat je een dergelijk sieraad niet per se nieuw hoeft te kopen; je kunt ook met een ketting of armband die je al hebt naar de juwelier gaan om je initialen te laten graveren.

Initialen van iemand anders

Ook kun je ervoor kiezen om een armband of ketting met een naam van iemand anders te laten graveren. Een armband met een naam van een vriend of vriendin is een eerbetoon aan de bijzondere relatie die je met de ander hebt. Er gaat een verhaal schuil achter een sieraad met de initialen van iemand anders en op die manier kun je jezelf steeds opnieuw herinneren aan de bijzondere momenten die je met de ander gedeeld hebt. Een ketting of armband met naam is daarom heel leuk om cadeau te doen of om te krijgen. Op welke andere manier kun je nu beter de vriendschap of liefde die je met een ander deelt voor altijd vastleggen?

Speciale stijlen

Als je een uitgesproken stijl hebt, is het een leuk idee om een grote ketting met naam te dragen. Niets vat jouw stijl immers beter samen dan jouw eigen naam. Het kan ook zijn dat je minimalistische sieraden een keer wil afwisselen met een statement. Een grote ketting met naam is bijvoorbeeld een ideale eyecatcher om aan een casual outfit toe te voegen. Een dergelijk sieraad is overigens ook goed te combineren met andere, subtielere armbanden of ringen om je look helemaal af te maken en je unieke stijl te laten zien.

Tot slot zijn gedenksieraden bij uitstek geschikt om initialen aan toe te voegen. Een hanger met een vingerafdruk of een assieraad is niet af zonder de toevoeging van de bijbehorende initialen. Een dergelijke ketting met naam is een tijdloze uitdrukking van de liefde die je voor iemand voelt. Kortom, met een gedenkketting of –armband met naam kun je iemand blijvend gedenken. Vaak worden dergelijke sieraden bovendien familiestukken, waarmee je jouw gekoesterde herinneringen kunt overdragen aan een nieuwe generatie.

Meer berichten