Nieuwe locatie Dagbehandeling Ons Stekkie

  •   keer gelezen

HERPEN | Dagbehandeling Ons Stekkie van BrabantZorg heeft een nieuwe locatie gekregen. De twee locaties van Ons Stekkie in Nistelrode (locatie Laarstede) en Herpen zijn samengevoegd en verhuisd naar een nieuwe locatie in het buitengebied van Herpen. 

De nieuwe locatie voor dagbehandeling van BrabantZorg aan de Wooijstraat 4A in Herpen biedt ruimte aan 42 cliënten en is toepasselijk ingericht. Er zijn meerdere ruimtes voor verschillende soorten activiteiten. Zo is er een atelier waar cliënten kunnen knutselen en is er een activiteiten- en een belevingsruimte waar cliënten kunnen ontspannen. Rondom de locatie ligt een grote, bijna parkachtige tuin waar verschillende dieren, geiten, kippen, alpaca’s en varkens, rondlopen. Cliënten kunnen er ook zelf tuinieren. Dankzij het grote zonnige terras kunnen cliënten veel tijd buiten doorbrengen. 

Activiteiten
Dagbehandeling Ons Stekkie biedt elke doordeweekse dag tussen 09.00 en 16.00 uur dagbehandeling aan mensen met geheugenproblemen (dementie). Zowel ’s morgens als ’s middags staan er gezamenlijke en individuele activiteiten op het programma. Het aanbod van activiteiten is divers: zo kan er samen de krant gelezen worden, gesproken worden over de actualiteit, wordt er geheugentraining aangeboden, kunnen cliënten samen wandelen, knutselen of bakken, kunnen ze gebruikmaken van de computer/tablet en wordt er muziek gemaakt.

Meer berichten