Tekening van Het Kromzwaard in Oss.
Tekening van Het Kromzwaard in Oss.

Osse Kromzwaard in de race voor ‘mooiste kunstwerk’ Nederland

Kunst en cultuur 1.056 keer gelezen

OSS | Wordt Het Kromzwaard in Oss uitgeroepen tot ‘mooiste kunstwerk in de openbare ruimte’? Het dingt in ieder geval mee voor deze titel in het NPO Radio 4 programma De Ochtend van 4. 

Dit programma houdt deze zomer de verkiezing van het mooiste kunstwerk in de openbare ruimte. Nederland staat er vol mee: beelden, street art, muurschilderingen, rotondekunstwerken en landschapskunst. Oud en nieuw, traditioneel en modern, figuratief of abstract. Deze zomer moet duidelijk worden welk Nederlands buitenkunstwerk het meest geliefd is.
De verkiezing komt voort uit de coronatijd, toen de musea maandenlang gedwongen dicht waren en het flink behelpen was voor kunstliefhebbers. KRO-NCRV’s presentator Niels Heithuis riep luisteraars van NPO Radio 4 op om te vertellen over kunstwerken in de buitenruimte, die wél te zien waren en waar men wél van kon genieten. Tot en met vrijdag 13 augustus breekt iedere dag in De Ochtend van 4 - het dagelijkse ontbijtprogramma van KRO-NCRV op NPO Radio 4 een luisteraar een lans voor een werk dat ontroert, blij maakt of verwondering oplevert. Elke week staat een regio in Nederland centraal. Deze week is dat de Regio Zuid, met twaalf kunstwerken die meedingen. Aan het eind van elke week wordt het favoriete buitenkunstwerk van díe regio bekend gemaakt.
De vijf regionale winnaars strijden vanaf maandag 16 augustus met elkaar om de titel ‘meest geliefde buitenkunstwerk van Nederland.’ Luisteraars geven de uiteindelijke stem. Op zondag 22 augustus wordt de winnaar bekend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant