De laatste Muze Misse, in 2019.
De laatste Muze Misse, in 2019.

Muze Misse: ‘We wachten maar weer af’

Algemeen 2.945 keer gelezen

OSS | Afwachten en hopen dat er tijdens de volgende persconferentie weer wat meer versoepelingen bekend worden gemaakt. Dat is alles wat de organisatie van het festival Muze Misse kan doen na de ‘domper’ die ze vanmiddag te horen kregen. 

Premier Rutte maakte bekend dat kleine eendaagse buitenfestivals vanaf 14 augustus onder ‘strikte voorwaarden’ weer mogelijk zijn. Het gaat om festivals voor maximaal 750 bezoekers zonder vaste zitplaats. En daar zit ‘m nu net het probleem voor Muze Misse, dat in het laatste weekeinde van augustus gepland is. “750 bezoekers is voor ons niet te doen, daar kunnen we niet eens het podium voor opbouwen”, zegt Penny Klamer namens de organisatie. Muze Misse rekent op 4500 bezoekers en daar zijn de begroting en de bands ook naar. “We zouden wel met minder bezoekers kunnen draaien, maar 2500 is toch echt het minimum om uit de kosten te komen.”
En dus is het weer afwachten, tot 13 augustus als de volgende persconferentie van het kabinet wordt gehouden. “We kunnen niets anders doen dan gewoon doorgaan met de voorbereidingen en vooral blijven hopen”, aldus Penny.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant