Het nieuwe distributiecentrum van Plus aan de Vorstengrafdonk.
Het nieuwe distributiecentrum van Plus aan de Vorstengrafdonk. Foto: Hans van der Poel

Distributiecentrum Plus opgeleverd

Algemeen 3.541 keer gelezen

OSS | Het nieuwe distributiecentrum van Plus op Vorstengrafdonk in Oss is opgeleverd. Eind 2022, begin 2023 wordt het centrum, een van de meest moderne en grootste distributiecentra van het land, stap voor stap in gebruik genomen.

Dit nieuwe distributiecentrum in Oss gaat de vier bestaande distributiecentra vervangen en belevert daarmee alle 270 PLUS supermarkten.
Het distributiecentrum is 46.000 vierkante meter groot, 29,25 meter hoog en staat op een terrein van 19 voetbalvelden groot. Er zijn 92 laaddeuren om vracht te brengen en weer naar de winkels te vervoeren. Het distributiecentrum is gebouwd volgens de Breeam-methodiek. Daarbij wordt op negen aspecten getoetst hoe duurzaam een gebouw is.
In het ontwerp is veel aandacht besteed aan het creëren van een prettige werkomgeving. Zo zijn fysiek zware processen gemechaniseerd, is er in alle ruimtes daglicht en zijn aanpassingen in de akoestiek gedaan om geluid zo veel mogelijk te minimaliseren.

Duurzaamheid
Er wordt gebouwd volgens de BREEAM-methodiek en daarbij getoetst op negen duurzaamheidsaspecten. Keuzes in duurzaamheid zijn onder andere terug te zien in materiaalgebruik, warmteterugwinning en de waterhuishouding. Het ontwerp van het nieuwe distributiecentrum is gebaseerd op het BREEAM Excellent - certificaat.
Onder andere ruim 11.000 zonnepanelen zorgen ervoor dat Plus het hoogste ontwerpcertificaat ‘Outstanding’ mag voeren. Rowell Versleijen en directeur Vastgoed Björn Bertrand hebben tijdens de oplevering de eerste van de ruim 11.000 zonnepanelen gelegd. De komende tijd wordt er hard gewerkt om het dak volledig te bedekken.
De focus op duurzaamheid komt ook tot uiting in bijna 12.000 infiltratiekratten in de bodem die zorgen voor een gelijkmatige waterafvoer, een tank voor tienduizenden liters regenwater zodat er minder leidingwater gebruikt hoeft te worden en een zware warmtepomp voor energiebesparing.
In juni 2020 is de bouw, door het Veghelse bouwbedrijf Van de Ven, van start gegaan. Nu kan met de bouw van de mechanisatie worden gestart, om het nieuwe distributiecentrum vervolgens eind 2022, begin 2023 in gebruik te nemen. Vanaf dat moment worden de activiteiten van de vier bestaande distributiecentra stapsgewijs overgebracht.

(lees het complete verhaal vandaag in Weekblad Regio Oss)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant