<p>Vrijwilligers en gasten.</p>

Vrijwilligers en gasten.

(Foto: )

Ziekencomité 50 jaar geleden opgericht: ‘Feestje is welkom’

  •   keer gelezen

OSS | Zonnebloem Oss-Zuid viert dit jaar een feest met een gouden randje. 50 jaar geleden werd het Ziekencomité opgericht, dat nu Zonnebloem is. 

In die tijd, 1971, bezocht de pastoor alle zieken uit de parochie. Dat waren er zoveel, dat hij het niet meer aankon en op aandringen van enkele voortvarende dames schakelde hij hen daarbij in. Zo is het Ziekencomité geboren en uitgegroeid tot genoegen van velen. Vanaf 1995 bestaat de aansluiting bij de Zonnebloem, waardoor meer activiteiten mogelijk werden. 

Ontmoeten
Nog steeds het bezoek van de gasten de kern van het werk. Daarnaast zijn er middagen om elkaar te ontmoeten, met muziek of gewoon een gezellig praatje. Ook zijn er kleine en af en toe wat grotere uitstapjes om even in een andere omgeving te zijn. “Het afgelopen jaar was een moeilijk jaar en iedereen is blij dat we eindelijk weer eens iets samen kunnen doen. Daarom is een feestje als dit jubileum bijzonder welkom en gaan we lekker samen uit eten. We hopen dat de voorzitter van het eerste uur erbij zal zijn”, vertelt de huidige voorzitter Leonie van de Wetering. “Onze enthousiaste vrijwilligers maken het voor iedereen gezellig.” De vrijwilligers van Zonnebloem Oss-Zuid kijken uit naar collega’s die ook een steentje willen bijdragen om anderen met een ziekte of beperking uit hun isolement te halen of samen iets gezelligs te ondernemen.

Meer berichten