<p>Zwerfafval opruimen in de natuur. (Foto: NFTU)</p>

Zwerfafval opruimen in de natuur. (Foto: NFTU)

Mountainbikers ruimen zwerfafval op in de natuur

  •   keer gelezen

HERPEN | Het gebied rond de zandvlakte en het Klompven in Herperduin krijgt zaterdag 11 september een grote schoonmaakbeurt. De mountainbikers van CycleSchik uit Herpen steken gezamenlijk de handen uit de mouwen. Samen maken zij die dag de wandel- en fietspaden zwerfafvalvrij.

Fietsend, wandelend, mountainbikend of te paard. Iedereen komt naar Herperduin om te genieten van de natuur. Zwerfafval hoort daar niet bij. Daarom besloten de leden van CycleSchik samen een belangrijke klus te klaren: het gebied afvalvrij maken. Iris Winter van CycleSchik: “Omdat veel mountainbikers zich verantwoordelijk voelen voor de natuur, trekken we de natuur in om het afval op te ruimen. We willen graag iets terugdoen voor de natuur en haar gebruikers ook al zijn we maar een klein clubje. Zo kan iedereen, wandelaars, ruiters, mountainbikers en andere fietsers, genieten van schone paden. Het is een mooi signaal dat elke gebruiker van het gebied daar een belangrijke bijdrage aan kan leveren.”

In MTB-outfit aan de slag
Aan hun kleding zal herkenbaar zijn dat de leden zaterdag 11 september afval opruimen. In hun MTB-outfit trekken ze samen langs de paden. “We knopen graag het gesprek aan met andere mountainbikers, wandelaars, fietsers en ruiters. Op die manier komen we meer te weten over de motieven van mensen. Waarom ze hier graag komen, hoe ze over de rommel denken en hoe ze daar mogelijk zelf een bijdrage aan kunnen leveren.” Meer informatie op https://cycleschik.jimdofree.com.

Meer berichten