<p>Leerlingen krijgen les in De Hille.</p>

Leerlingen krijgen les in De Hille.

De Hille Kinder Kunsten gaat uitbreiden met koor

  •   keer gelezen

OSS | Al ruim 4 jaar kunnen peuters, kleuters, kinderen en tieners op zaterdagochtend bij De Hille terecht voor theaterlessen. Vanaf 17 september gaan ze ook starten met een kinderkoor. “De Hille Kinder Kunsten biedt een prachtige plek voor alle kinderen en tieners vanaf 3 tot 15+ om samen enorm veel plezier te beleven aan zingen, dansen en toneelspelen.”

Zang- en musicaldocente docente Hester Visscher start het weekend met les geven aan leerlingen. Niet alleen uit Ussen maar uit de hele regio Oss. Samen met een team van vrijwilligers hebben ze inmiddels twee ochtendvullende voorstellingen neergezet. Ondanks de coronaperikelen is er zelfs een theaterfilm opgenomen. 

Hille Kinder Theaterlessen
Wegens succes is het team versterkt met theaterdocente Mariëlle Peppelenbosch. “Door samen een voorstelling in elkaar te zetten, verrijkt de fantasie en ontwikkelt de creativiteit en het zelfvertrouwen. Je ziet leerlingen groeien en ervaren dat ze recht op mogen staan, hun stem mogen laten horen en trots mogen zijn op zichzelf.” Voor de jongste leerlingen (3-5 jaar) zijn er korte krachtige lessen van een half uurtje. Voor de kinderen van 6 tot 10 jaar een uur bouwen aan de basisvaardigheden en voor de tieners (10+) 1,5 uur verdieping en groei. “Het allerbelangrijkste is uiteraard heel veel plezier hebben samen.” De theaterlessen starten weer vanaf zaterdag 18 september.

Hille Kinder Koor
“In dit koor gaan we samen swingen, plezier hebben en heel veel leren. We zingen vrolijke nummers maar ook serieuze liedjes, popnummers en liedjes in vreemde talen en uit Disney films. In de lessen leren we elkaar goed kennen zodat iedereen zich fijn voelt in de groep. We doen muzikale spelletjes om te werken aan onder andere ritme, tonen en ademhaling. Tot slot werken we aan onze manier van staan en bewegen; vol energie en trots rechtop. Het koor is dus voor alle kinderen die samen muziek willen maken, graag beter willen leren zingen en plezier hebben in het geven van kleine optredens.” Het koor start vanaf vrijdag 17 september van 16.30 tot 17.30 uur. Meer informatie of aanmelden voor een gratis proefles kan via info@hestervisscher.nl of gtiemissen@home.nl. Meer informatie over kosten en tijden zijn te vinden op www.wijkcentrumdehille.nl/1763-2/ of www.hestervisscher.nl.

Meer berichten