Muzelinck wil mensen gelukkig(er) maken door kunst.
Muzelinck wil mensen gelukkig(er) maken door kunst.

Muzelinck bruisend centrum voor allerlei kunstvormen

  •   keer gelezen

OSS | Het nieuwe cursusjaar van Muzelinck gaat van start. Voor zowel kinderen als volwassenen staat er een ruim aanbod aan cursussen en activiteiten op het programma.

Zowel op het gebied van muziek, beeldende kunst, theater en dans is er van alles te doen bij Muzelinck. Met ook dit cursusjaar weer nieuwe cursussen in het aanbod.

Muziek
Je kunt bij Muzelinck al jong beginnen met het maken van muziek. Peuters kunnen -samen met hun (groot)ouders- aan de slag bij de cursus ‘Spring en Zing’. Spelletjes en liedjes zijn aan hun mogelijkheden aangepast.
Nieuw is het ‘kennismaken met muziek’ voor kinderen van 4 tot 6 jaar. De kinderen gaan zingen, muziek maken, luisteren naar muziek en bewegen. Kinderen van 6 tot 8 jaar kunnen meedoen aan de cursus ‘kennismaken met muziekinstrumenten’. Diverse instrumenten worden gesproken en ze mogen ze uitproberen. Na 10 lessen hebben ze een goed beeld of en welk instrument ze willen bespelen.
Uiteraard zijn er voor volwassenen ook volop mogelijkheden om een instrument te bespelen. Zowel de kinderen als de volwassenen kunnen bij alle instrumenten eerst kiezen voor een introductiecursus van 5 lessen.
In de hele maand oktober zijn er gratis proeflessen voor zowel kinderen als volwassenen. Meer info en inschrijven via www.muzelinck.nl.

DJ
Droom je van een leven als DJ? Via Muzelinck zet je de eerste stapjes als DJ. Er is voor kinderen van 5 tot 8 jaar een beginnerscursus, waarbij je leert hoe je kunt mixen en wat het effect is van alle knoppen van de mixer. Na de vijfde les mag je aan het publiek laten horen wat je zelf kan. Er is ook een beginnerscursus vanaf 9 jaar. Heb je al wat ervaring? Kies dan voor ‘The Next Level’.

Theaterlessen
In het afgelopen cursusjaar heeft Muzelinck contact gezocht met LIEVE Theaterlessen & Regie. Afgelopen juni was er al een korte introductiecursus en op woensdag 22 september gaan de cursussen echt van start. Er is een cursus voor kinderen van 6 tot 8 jaar en een cursus voor kinderen van 9 - 12 jaar. De lessen worden gegeven door regisseur en theaterdocent Lieve van Tuijl. Zij geeft de theaterlessen (in eigen beheer) bij Muzelinck.

Dans & Tai Chi
Op het gebied van dans is I.Dance Academy actief in het pand van Muzelinck. Vanaf 2 jaar tot 50-plussers kunnen liefhebbers hier terecht voor diverse dansstijlen. Tijdens de lessen wordt er rekening gehouden met niveau en leeftijd.
Nieuw is Tai Chi en Qigong voor volwassenen. Deze lessen worden (in eigen beheer) gegeven door het Tai Chi Centrum. Zij starten op dinsdag 14 september met hun lessen. Er zijn lessen op dinsdagavond en op woensdagochtend.

Beeldende Kunst
In de Kinderkunstwerkplaats krijgen kinderen (5 - 11 jaar) alle ruimte om te experimenteren. Een docent kan de kinderen helpen, maar ze mogen zelf bepalen wat ze willen maken. De Kinderkunstwerkplaats is elke woensdagmiddag open van 15.00 tot 17.00 uur. Vooraf inschrijven is niet nodig, je betaalt per keer (8,50 euro). Een strippenkaart gebruiken is ook mogelijk (10 x voor 75 euro).

Voor volwassenen zijn er cursussen op het gebied van keramiek, edelsmeden, tekenen en schilderen. Cursisten mogen daarnaast gratis gebruik maken van de ateliers.

Open ateliers
Muzelinck beschikt over fijne ateliers met vele faciliteiten en daar mag gebruik van worden gemaakt. Zo is er een keramieklokaal met draaischijven en een oven waar het werk (tegen betaling) afgebakken kan worden. Er is een groot, licht schildersatelier en een fijn atelier waar men kan edelsmeden. Alle apparatuur is hiervoor aanwezig en te gebruiken.

Voor slechts 5 euro per dagdeel kan er gebruik gemaakt worden van deze ateliers en faciliteiten bij Muzelinck. “Of ze willen schilderen of achter de draaischijf gaan zitten, dat maakt niets uit. Op diverse tijden is iedereen welkom om het eens uit te proberen! Laagdrempelig en gezellig, want je leert mensen kennen die ieder met zijn/haar eigen passie bezig is. We geloven erin dat het beoefenen van kunst gelukkig maakt. Het komende cursusjaar willen we zoveel mogelijk mensen dit laten ervaren”, aldus de Muzelinck.

Meer berichten