Afbeelding
advertorial

Zo koop je de juiste jeans online

Algemeen 198 keer gelezen

De belangrijkste tip voor het vinden van een goede jeans, is om verschillende modellen en maten te passen. Maar wat als je online op zoek gaat naar een nieuwe spijkerbroek? Dan kun je deze tip ineens niet meer toepassen. Gelukkig zijn er nog een aantal manieren om een geschikte jeans te vinden via een webshop. Hieronder staan de belangrijkste tips en trucs op een rij.

Tip 1: Shop bij een betrouwbare webwinkel

Controleer altijd eerst of je op een betrouwbare webwinkel aan het rondneuzen bent. Check of je veilig kunt betalen, wat de retourvoorwaarden zijn en of je eventueel reviews kunt vinden. Bekende webwinkels zoals Suitableshop.nl zijn altijd een goede keuze. Wist je dat bij professionele en betrouwbare webwinkels vaak ook meer informatie te vinden is over de producten, pasvormen, maten en materialen? Dat komt allemaal goed van pas tijdens de zoektocht naar de perfecte jeans.

Tip 2: Weet je maat

Het is natuurlijk belangrijk om te weten welke maat je draagt. Let erop dat er een verschil is tussen confectiematen en jeansmaten. Maak gebruik van een maattabel of pak een goede jeans uit je kast en kijk welke maat op het label staat.

Tip 3: Verdiep je in de pasvormen

Daarnaast is het slim om je te verdiepen in de verschillende pasvormen. Waar ben je naar op zoek? Een skinny jeans die helemaal strak aansluit, een straight leg jeans waarbij de broekspijpen recht naar beneden lopen of een tapered fit waarbij de broek taps toeloopt? Kijk goed naar de afbeeldingen om te bepalen welke stijl je aanspreekt. Wees ook niet bang om eens een andere stijl te proberen! Op dit moment zijn jeans met een lossere pasvorm erg populair.

Tip 4: Kijk bij je favoriete merken

Maak de zoektocht makkelijk door direct een kijkje te nemen bij je favoriete merk. Omdat je al bekend bent met de producten, kun je de pasvorm en maat beter inschatten. De jeans van PME Legend zijn bijvoorbeeld voorzien van een modelnaam waaraan je de broeken snel kunt herkennen. Dit merk staat daarnaast bekend om de hoge kwaliteit en duurzame kleding. 

Tip 5: Let op het materiaal

Kijk altijd of er in de omschrijving van de jeans staat aangegeven van welk materiaal het is gemaakt. Dit zegt namelijk veel over de pasvorm en het draagcomfort. Spijkerbroeken van katoen zijn sterk en duurzaam, maar rekken niet mee. Hoe meer procent elastaan er in de jeans zit, hoe meer stretch het heeft. Een rekbare jeansstof is vooral erg handig bij strakke modellen zoals een skinny jeans.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant