<p>Foto ter illustratie.</p>

Foto ter illustratie.

Vaccinatieopkomst in Oss hoger dan landelijke gemiddelde

  •   keer gelezen

De vaccinatieopkomst (minimaal 1 prik) van regio Hart voor Brabant behoort met 83,5% tot de hoogste van Nederland. Het landelijke gemiddelde is 79%. In de steden ‘s-Hertogenbosch (83%) en Oss (82%) is de vaccinatieopkomst hoog. De vaccinatieopkomst in Tilburg is 77% en ligt daarmee dicht tegen het landelijke gemiddelde aan. 

De volledige vaccinatiegraad van de gehele regio van GGD Hart voor Brabant is 76%. Daarmee scoort de regio Hart voor Brabant hoger dan het landelijke gemiddelde van 72% volledig gevaccineerd. Tilburg scoort met 69% lager dan andere gemeenten in de regio Hart voor Brabant, maar zit dicht tegen het landelijke gemiddelde aan. Ter vergelijking: Oss en Den Bosch scoren 74% op volledig gevaccineerd.
Directeur Publieke Gezondheid Therese Claassen: “Nu de scholen open zijn en iedereen weer terug is van vakantie, is het extra belangrijk dat we er met elkaar voor zorgen dat we vaccinatiegraad optimaliseren. Dus als je twijfelt of vragen hebt, praat erover met onze deskundigen (of met je naasten) en wil je alsnog een prik, doe het dan zo snel mogelijk. Met prikken zonder afspraak is het zo gebeurd.”

Meer berichten