<p>De Hop-On Hop-Off bus (Foto: Marcel v.d. Steen)</p>

De Hop-On Hop-Off bus (Foto: Marcel v.d. Steen)

(Foto: )

De Hop-On Hop-Off bus gaat weer rijden in Heesch

  •   keer gelezen

HEESCH | De Hop-On Hop-Off bus gaat vanaf maandag 20 september weer rijden. Dagelijks, van maandag tot zondag, volbrengt de opvallende blauwe bus ieder uur -van 9.00 tot 17.00 uur- dezelfde route door Heesch. 

Iedereen kan gratis meerijden, van inwoner tot toerist, jong en oud, gemakkelijk of minder gemakkelijk ter been. In- en uitstappen kan op iedere veilige plek langs de route. De plattegrond met route treft u aan op de website www.aangenaamheesch.nl. Op dezelfde site kunt u exact zien waar de bus ‘real time’ verblijft. U hoeft dus nooit lang te wachten.

Altijd bij u in de buurt
De Hop-On Hop-Off bus rijdt door heel Heesch. Op het hele uur vertrekt deze vanaf de Cereslaan. Sommige locaties worden in het uur meerdere keren bezocht, waaronder de Misse in hartje Heesch. Ook de nieuwe wijk De Erven is intussen aangesloten op het parcours. Rond het half uur, zoals 9.30, 10.30, et cetera, komt de bus bij het Bomenpark, waar u dus desgewenst eveneens in- of uit kunt stappen. De gezondheidscentra Ceres en Gildestraat worden bezocht, en de gratis bus rijdt ook langs de meeste andere (para)medische praktijken. Vanzelfsprekend wordt Het Dorp, met de meeste winkels, aangedaan. De bus komt altijd bij u in de buurt én op de beoogde bestemming.

Leukste moment van de dag
Sinds kort is de bus voorzien van een hypermodern ventilatiesysteem. Dat verzekert alle passagiers continu van schone lucht. Wilt u een inklapbare rolstoel, rollator, trolley of kinderwagen meenemen? Geen enkel probleem. Datzelfde geldt voor huisdieren die u op schoot mee kunt nemen. De chauffeur praat u tijdens de rit, als u dat op prijs stelt, graag bij over hetgeen dat leeft in Heesch. Ook kan deze u meer vertellen over de historie van het dorp en de belangrijkste bezienswaardigheden. “Zo wordt een ritje met de bus beslist het leukste moment van de dag. Natuurlijk houdt de chauffeur diens ogen wel strak gericht op het verkeer, zodat u altijd veilig aankomt.” De rit is nog compleet kosteloos ook, dankzij de betrokkenheid van vele Heesche ondernemers, de gemeente Bernheze en de Provincie Noordoost-Brabant.

Duidelijk uw hand opsteken
Maak het uzelf makkelijk en leuk: ga vanaf aanstaande maandag zeker mee met de Hop-On Hop-Off bus. Om de bus op uw locatie te laten stoppen om in te stappen hoeft u alleen maar duidelijk uw hand op te steken. De buschauffeur stopt voor u om weer uit te stappen zodra u een seintje geeft. En één ding is zeker; exact een uur later is de bus weer op precies dezelfde locatie (en in meerdere gevallen verschijnt deze 2 á 3 keer binnen het uur). Ga voor meer informatie naar de website
www.aangenaamheesch.nl.

Meer berichten