Winterland gaat door, maar zonder huidig stichtingsbestuur

  •   keer gelezen

OSS | De kans is zeer groot dat Winterland Oss aan het einde van dit jaar doorgaat. Stichting Winterland Oss houdt wel op te bestaan. Peter Zegers (voorzitter), Hans Schoots (penningmeester) en Thijs Taal (secretaris) hebben besloten te stoppen met hun werkzaamheden als vrijwilliger.  

Voorzitter Peter Zegers: “De gemeente Oss wil Winterland naar een hoger niveau tillen. Met een grote ijsbaan, een winterkermis en een kerstmarkt. Het is niet meer te behappen voor ons. We zijn met drie vrijwilligers, maar de last op onze schouders is veel te zwaar geworden. Van het aanvragen van vergunningen, regelen van beveiliging, gesprekken met ondernemers, bezwaren met omwonenden bespreken, risicoanalyses tot de op- en afbouw van het evenement: het is teveel geworden. We zijn bovendien hoofdelijk aansprakelijk. Als het evenement niet doorgaat, is er geen verzekering die de enorme kosten wil dekken. We vinden dit onverantwoord richting onze gezinnen.”

Steun
Het bestuur kijkt terug op mooie jaren, maar baalt wel van de beslissing die ze moesten nemen. “We hebben het altijd met veel plezier georganiseerd. Er was een goede samenwerking met de gemeente Oss en we willen alle sponsoren en vrijwilligers bedanken voor hun steun.”

Stichting stopt
De stichting wordt opgeheven en de bestuursleden gaan zich richten op andere dingen. “We maken ruimte vrij voor de gemeente Oss en nieuwe partners die het evenement gaan organiseren. Natuurlijk hopen we dat het een succesvol evenement blijft.”

Reactie wethouder
Wethouder Thijs van Kessel snapt de beslissing van het drietal. “We hebben met de bestuursleden overlegd en gevraagd of het slim is om de organisatie te versterken. Maar dat ze als vrijwilliger hoofdelijk aansprakelijk zijn, is pittig. Het is een verstandig besluit, al is het niet leuk. Winterland is toch hun kindje geworden waar ze vele uren in hebben gestoken.” 

Nieuwe editie
Hoe nu verder? De gemeente Oss gaat volgens Van Kessel de organisatie niet op zich nemen. “Maar Oss kennende zijn er zeker mensen/partijen (naar verluidt Partycrew, red.) die opstaan om er iets moois van te maken. Concreet is het nog niet, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat er een nieuwe editie van Winterland Oss wordt georganiseerd.”

Sfeer
Die nieuwe editie vindt plaats op het Eikenboomgaardplein. Om de horecaondernemers en hun verruimde terrassen niet in de weg te zitten, is de Heuvel geen geschikte locatie. Bovendien was er nog maar net genoeg ruimte voor de hulpdiensten. Op het Eikenboomgaardplein moet een grote ijsbaan komen, die gesplitst wordt voor de jongste jeugd en voor jongeren tot en met 17 jaar. De organisatie van de curlingcompetitie bekijkt of het mogelijk is een nieuwe competitie te organiseren. Ook komen er een kerstmarkt en een winterkermis om de sfeer te verhogen. “We hebben wel een aantal plannen gezien, maar we laten ons ook voor een stukje verrassen.”

Meer berichten