Een beeld van de Oeverloos Theaterroute. (Foto: Thomas Segers)
Een beeld van de Oeverloos Theaterroute. (Foto: Thomas Segers)

Lovende reacties van bezoekers voor Oeverloos Theaterroute

  •   keer gelezen

OSS | De tweejaarlijkse Oeverloos Theaterroute vond van 9 tot en met 12 september plaats. Na Demen, Oijen en Megen speelde het evenement zich dit jaar af op het Brabantse ‘eiland’ Keent, met de natuur en de Maas als indrukwekkend decor. 

De ruim anderhalf uur durende route werd wel twintig keer afgelegd door een groep van zestig bezoekers. De wandelende toeschouwers volgden het Balgoyse meisje Lot, dat door de verschillende scènes op zoek ging naar verhalen over haar Keentse vader. Bij de overtocht na een bezoek aan de Keentse kermis is hij overleden. Althans, dat denkt ze. 

90 spelers
Op verschillende plekken beleefden de bezoekers een onderdeel van de voorstelling, uitgebeeld door meer dan negentig spelers, dansers en musici. Wel negen professionele kunstenaars waren deze editie verantwoordelijk voor de totstandkoming van Oeverloos Theaterroute. Daarnaast werden onder andere het decor, de kostuums en de organisatie gerealiseerd in samenwerking met vele vrijwilligers tussen de 7 en 73 jaar.

Succes
Onder het genot van een drankje en een plaatselijk hapje ontving de organisatie na afloop niets dan lovende reacties van de bezoekers op het festivalplein in Keent. Met zo’n 1200 enthousiaste bezoekers verspreid over vier dagen werd Oeverloos Theaterroute succesvol tot een eind gebracht en kan Stichting Oss Cultureel uitkijken naar de volgende editie van 2023. Die ongetwijfeld weer wordt gehouden op een mooie locatie.

Meer berichten