Vrijwilligers van Grey Holiday.
Vrijwilligers van Grey Holiday.

‘Er zijn in deze midweek vriendschappen ontstaan’

  •   keer gelezen

OSS | Voor mensen op leeftijd die om welke reden dan ook niet meer zelfstandig op vakantie kunnen, is er toch de kans om er lekker op uit te gaan. Grey Holiday organiseert een midweek weg met allerlei leuke activiteiten. “Mensen hebben zoveel plezier en genieten volop, daar doen we het voor”, aldus Riquette van de Burgt.

door Leon Voskamp

Riquette was jarenlang actief voor De Zonnebloem afdeling Berghem, waar ze als vrijwilliger meeging met de busvakanties. “Helaas zijn ze daarmee gestopt omdat de organisatie het financieel niet meer rondkreeg. Ik kwam nog regelmatig mensen tegen die het zo jammer vonden, omdat ze altijd met veel plezier meegingen. Tegen mijn man Piet en vriendin Renalda van Amstel vertelde ik welke reacties ik kreeg en samen besloten we het dan maar zelf te gaan organiseren. We hebben een stappenplan gemaakt en gekeken wat we allemaal nodig hadden.” 

Activiteiten
In maart 2020 was de eerste midweek naar zorghotel Allegoeds Groepshotel Het Bosgoed een feit. In totaal gingen 23 gasten mee en 10 vrijwilligers. “Het was een superweek. De hele week waren er activiteiten: van een Duitse dag, keez-toernooi tot het optreden van een Shantykoor. De mensen genoten, dat is het mooiste compliment. De midweek vond plaats net voor corona, maar toen we terugkeerden zaten we er in Nederland middenin.”

Winter Wonderland
Van 29 november tot en met 3 december 2021 staat de tweede midweek op het programma. Opnieuw gaat de busreis vanaf De Rusheuvel in Oss naar Lunteren. “Dat is een geweldige locatie waar we alle vrijheid krijgen. Dit jaar is het thema ‘Winter Wonderland’ en we mogen alles aankleden in stijl. Ook de komende vakantieweek staan er weer allerlei activiteiten op het programma.”

Vriendschap
Er zijn rond de twintig inschrijvingen, maar er is ruimte voor meer gasten. Iedere gast krijgt in het hotel een eigen kamer. “Onze groep is heel divers. Ouderen die eenzaam zijn bijvoorbeeld, maar ook mensen in een rolstoel of die ernstig ziek zijn. Veel komen alleen, maar als ze weer naar huis gaan, zijn er in een gezellige week vriendschappen ontstaan. Ze blijven contact houden met elkaar.”

Vrijwilligers
Er is inmiddels een flinke groep aan vrijwilligers, waarvan zeker de helft werkzaam is in de zorg. Afhankelijk van het aantal gasten wordt bepaald hoeveel vrijwilligers er meegaan. “We doen dit allemaal met veel plezier. In het coronajaar konden we helaas niet veel doen, maar hebben we rond de feestdagen met een leuke actie toch even contact gehad met onze gasten.”

Meer informatie
Wil je graag mee op vakantie of meer informatie? Neem dan contact op met Riquette: telefoonnummer (06) 42 66 77 31.

Meer berichten