<p>De Heilig Hartkerk in Oss.</p>

De Heilig Hartkerk in Oss.

H. Hartkerk viert uitgebreid haar 100-jarig bestaan

  •   keer gelezen

OSS | De H. Hartkerk viert van zondag 19 tot en met 26 september uitgebreid haar 100-jarig bestaan met allerlei activiteiten. De week wordt op zondag 19 september om 15.00 uur officieel geopend met een bijeenkomst in aanwezigheid van burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans. Die ochtend is er om 11.30 uur een eucharistieviering.

Het programma tijdens de opening wordt opgeluisterd door het Osse Klarinet Ensemble KVA. De daaropvolgende twee dagen zijn er ‘s avonds openbare repetities van het H. Hartkoor, Herenkoor en Gemengd Koor. Op 23 september om 20.00 uur houdt Denker des Vaderlands professor Paul van Tongeren een lezing. De avond van vrijdag 24 september wordt muzikaal ingevuld, onder andere door het koperkwintet FOHkes en een koor. Op zaterdag 25 september zijn kinderen ‘s middags welkom om te komen luisteren naar mooie vertellingen. Aanmelden voor de lezing van Van Tongeren en voor de vertellingen kan via 100jaarh.hart@gmail.com.

Historische foto’s
De hele week is er dagelijks van 14.00 tot 18.00 uur (zaterdag de 25ste van 16.00 tot 18.00 uur) in de kerk aan de Kromstraat 107 in Oss een tentoonstelling van historische foto’s en kunstwerken te bezichtigen.

Bisschop
De week wordt op zondag 26 september afgesloten met een feestelijke eucharistieviering waarin bisschop Gerard de Korte zal voorgaan, met als concelebranten pastoor René Aarden en kapelaan Willem Renders. Deze viering zal worden opgeluisterd door het Gilde St. Sebastianus en alle koren van de H. Hartkerk. Aansluitend is er een feestelijke bijeenkomst voor de parochianen en afsluiting van het jubileum.

Meer berichten