Oss zet scanauto in op parkeerplaatsen en wijzigt openingstijden parkeergarage Bergoss

  •   keer gelezen

OSS | De gemeente Oss neemt maatregelen om een structureel tekort in het Parkeerbedrijf aan te pakken. Daarom wordt er gekozen voor een efficiëntere bedrijfsvoering door het wijzigen van de openingstijden van parkeergarage Bergoss en het digitaliseren van parkeerhandhaving.

De gemeente Oss gaat de openingstijden van parkeergarage Bergoss wijzigen. In de avonduren zijn er weinig parkerende bezoekers, op donderdag en zaterdag na. De parkeergarage is momenteel geopend van maandag tot en met zaterdag tot 22.00 uur. Er is tot die tijd een beheerder op locatie aanwezig. Abonnementhouders kunnen 24 uur per dag in- en uitrijden. De nieuwe openingstijden worden maandag, dinsdag en woensdag van 8.00 tot 19.00 uur, donderdag, vrijdag en zaterdag van 8.00 tot 21.00 uur en op koopzondagen van 12.00 tot 18.00 uur.

Digitale handhaving
De gemeente Oss wil verder in het Osse centrum digitale handhaving met een scanauto uitvoeren. Hiermee volgt Oss het voorbeeld van andere gemeenten waarbij blijkt dat er een hogere betalingsbereidheid bij bezoekers is ontstaan. De scanauto constateert de overtreding, waarna handhavers nacontroleren en boetes geven.
Meer berichten