<p>Gemeentehuis van Oss.</p>

Gemeentehuis van Oss.

Gemeente Oss start met Budgetondersteuning en Budgetbeheer Oss (BB-Oss)

  •   keer gelezen

OSS | Steeds meer mensen vinden het lastig om hun geldzaken op orde te krijgen of te houden. De gemeente Oss wil geldproblemen bij inwoners voorkomen. Om inwoners te helpen starten ze met Budgetondersteuning en Budgetbeheer Oss; BB-Oss.

Wethouder Kees van Geffen: “Eigenlijk werken we al een paar jaar op deze manier. Alleen had deze vorm van hulp bij geldzorgen nog geen naam. Bij BB-Oss nemen wij, zoals bij bewindvoering, niet alles over van de inwoner. We regelen geldzaken samen en coachen de inwoner. Het mooist is als de inwoner het uiteindelijk weer zelf kan doen.” Met BB-Oss helpt een consulent van de gemeente Oss inwoners met budgetondersteuning en budgetbeheer. Dit kan helpen om geldproblemen te voorkomen. Maar BB-Oss is er ook voor inwoners die na de schuldregeling of beschermingsbewind nog wat langer hulp willen bij hun geldzaken.
Meedoen met BB-Oss is vrijwillig en gratis. Inwoners die gemotiveerd zijn en willen leren om zelf hun geldzaken te regelen kunnen zich aanmelden. Dat kan door een e-mail te sturen naar bb-oss@oss.nl of te bellen naar 14 0412 (toets 2).

Meer berichten