<p>Er wordt onderzoek gedaan naar de gezondheid van kinderen.</p>

Er wordt onderzoek gedaan naar de gezondheid van kinderen.

(Foto: )

Onderzoek naar gezondheid kinderen van 0 tot 12 jaar

  •   keer gelezen

OSS | Er valt vanaf maandag 20 september bij een groot aantal ouders een uitnodiging voor deelname aan de kindmonitor in de bus. Het gaat om een grootschalig onderzoek naar de gezondheid van kinderen van 0 tot en met 11 jaar. De GGD Hart voor Brabant organiseert dit onderzoek voor 35.000 ouders en verzorgers in onze regio. 

De GGD Hart voor Brabant voert dit onderzoek eens in de vier jaar uit in opdracht van de gemeenten in onze regio. De vragen gaan over de gezondheid, leefomgeving, het welzijn en de invloed van corona. Heeft u een uitnodiging ontvangen? Dan is uw kind via een steekproef uit de Basis Registratie Personen (BRP) geselecteerd. Ouders kunnen de vragenlijst online invullen op www.startvragenlijst.nl/GGDBrabant. Alle antwoorden worden vertrouwelijk verwerkt. De GGD beloont elke dertigste deelnemer met een cadeaubon ter waarde van vijftien euro. Dit bedrag kan ook worden gedoneerd aan een goed doel. 

Resultaten
De resultaten helpen gemeenten te bepalen wat nodig is voor kinderen om gezond en veilig te wonen en te leven en spelen makkelijker te maken. Denk aan activiteiten die kinderen stimuleren meer te bewegen, zoals de aanleg van speeltuinen. Of misschien leven bij ouders veel vragen en kan de gemeente hierbij ondersteuning bieden? De GGD publiceert de resultaten van het onderzoek medio 2022 op www.brabantscan.nl.

Meer berichten