<p>Een foto uit de Foto-expositie &lsquo;Door het oog van jongeren&rsquo;</p>

Een foto uit de Foto-expositie ‘Door het oog van jongeren’

Foto-expositie ‘Door het oog van jongeren’ in jongerencentrum Heesch

  •   keer gelezen

HEESCH | Een expositie van foto’s onder de titel ‘Door het oog van jongeren’ is op zaterdag 25 en zondag 26 september te zien in jongerencentrum Checkpoint in Heesch. De expositie is onderdeel van een samenwerkingsproject van ONS welzijn en Muzelinck Centrum voor de Kunsten. Het is mogelijk gemaakt met financiële steun van de gemeente Bernheze.

Onder begeleiding van jongerenwerker Kennith Coelen (ONS welzijn) en docent Fotografie Yvonne Jansen zijn de jongeren tien weken aan de slag gegaan met verschillende opdrachten. Eén van de opdrachten was om een portret van burgemeester Marieke Moorman te maken. De burgemeester heeft hier haar medewerking aan verleend en daar zijn een aantal bijzondere portretten uit ontstaan. De tentoonstelling is verder aangevuld met foto’s uit de eigen leefwereld van de jongeren.

Creatief project 
De jongeren komen tweewekelijks bij elkaar in jongerencentrum Checkpoint onder de naam ‘We Together’. Tijdens één van deze bijeenkomsten ontstond het idee om samen met Muzelinck een creatief project op te zetten. Het werd een project met fotografie. Doel van het project was om op een leuke en actieve manier de talenten van de verschillende jongeren verder te ontwikkelen. Kennith en Yvonne hebben het project verder uitgewerkt en samen met de jongeren een aantal opdrachten bedacht. De tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 25 en zondag 26 september van 13.30 tot 17.00 uur in jongerencentrum Checkpoint aan de la Sallestraat 3 in Heesch.

Meer berichten