<p>Cor Swanenberg, Riny Boeijen en Henk Janssen.</p>

Cor Swanenberg, Riny Boeijen en Henk Janssen.

Boekje met humoristische dialectverhalen en gedichten

  •   keer gelezen

BERGHEM | “Èn gij geleuft dè!” Dat is de titel van een kleurrijk boekje vol humoristische dialectverhalen en -gedichten, geschreven door Riny Boeijen, Henk Janssen en Cor Swanenberg. 

Deze drie musketiers van de Oostbrabantse dialecten nemen in vlotgeschreven proza en poëzie de katholieke kerk, haar rituelen, haar heiligen en haar ‘uitbaters’ op de korrel. Elk in hun persoonlijke stijl, maar altijd gezegend met humor waarbij geen enkel heilig huisje wordt gespaard. De illustratie is gemaakt door Mathilde Artwork. Het boekje wordt op vrijdag 29 oktober gepresenteerd in De Pas aan De Misse 4 in Heesch en het eerste exemplaar uitgereikt aan Patrick Timmermans, directeur van Erfgoed Brabant.  

Verhalenmiddag
Aansluitend volgt een programma zoals bezoekers dat kennen van de verhalenmiddagen ‘Hier meude laache’. De drie auteurs dragen voor uit eigen werk en accordeonist Henk Verhagen en bassist Emile Böinck zorgen voor de muzikale noot. Het programma begint om 20.00 uur en zal rond 22.00 uur zijn afgelopen. 

Verkoop
In de pauze en na de voorstelling is er gelegenheid het boekje ‘Èn gij geleuft dè!’ voor 14,95 euro aan te schaffen. De entreeprijs voor deze avond vol humor en muziek bedraagt 6 euro per persoon. Toegangsbewijzen zijn te bestellen via de website van De Pas: www.de-pas.nl. Om de voorstelling te bezoeken heeft u ook de coronacheck en uw identiteitsbewijs nodig.

Meer berichten