Sociale Agenda bijeenkomsten in oktober van start

  •   keer gelezen

ONS welzijn en de gemeente Oss starten eind oktober de eerste Sociale Agenda bijeenkomsten. Inwoners zijn van harte uitgenodigd om mee te denken en mee te doen.

Wethouder Thijs van Kessel: “Elk dorp, kern en wijk heeft z’n eigen krachten, knelpunten en kansen. Inwoners hebben ook eigen vragen, wensen en behoeften. Om beter te weten welke vragen en behoeften er zijn, maken inwoners en professionals samen voor ieder gebied een Sociale Agenda.”

Wijkfoto Oss
De gemeente Oss is verdeeld in elf gebieden. Elk gebied heeft een eigen Wijkfoto. In de Wijkfoto staat allerlei informatie. Bijvoorbeeld over het aantal inwoners en hun leeftijd, hoeveel gezinnen er wonen, hoe groot die gezinnen zijn en wat het gemiddelde inkomen is. Er staan ook cijfers in over hoe inwoners hun gezondheid en welzijn beleven. Is het fijn wonen in de buurt? Voelen inwoners zich veilig? Kunnen zij zelfstandig leven of hebben ze hulp nodig? Ook kunt in u de informatie van uw gebied vergelijken met de gemeente Oss. Bekijk de Wijkfoto op www.wijkfotooss.nl.
Met de informatie uit de Wijkfoto praten inwoners en professionals over de sociale vraagstukken in hun wijk, dorp of kern. Dit kan van alles zijn. Bijvoorbeeld: woonwensen van ouderen, jongeren die elkaar ergens willen ontmoeten, vrijwilligerswerk in de buurt, eenzaamheid onder dorpsgenoten, onderwijs en opvang op loopafstand, samen eten voor ouderen, wat inwoners zelf kunnen doen aan overlast of huiswerkbegeleiding in het wijkcentrum. De belangrijkste vraagstukken en acties zetten ze in de Sociale Agenda. Daarmee gaan ze dan samen de komende jaren aan de slag!

Meer berichten