<p>De basisschool van Macharen.</p>

De basisschool van Macharen.

Ruim 65 deelnemers aan eerste editie Macherse Tuintjesmarkt

  •   keer gelezen

MACHAREN | Er is vanuit Macharen veel belangstelling voor de eerste editie van de Macherse Tuintjesmarkt. Op zaterdag 25 september verkopen ruim 65 deelnemers tussen 12.30 en 17.00 uur overtollige huisraad vanuit de tuin.

Christa de Langen en Bianca Lammerts-Hoegée kwamen op het idee toen ze een leuke en veilige activiteit bedachten tijdens Burendag. “Een Tuintjesmarkt is een ouderwetse rommelmarkt vanuit de tuin. In de straten die meedoen organiseren we diverse (kinder)activiteiten.” Er is in het dorp van alles te doen. Zo komen er springkussens, is er een ranjakoe, zijn er jeu de boules-wedstrijden voor volwassenen en is er live muziek in de Hoogstraat. Ook is er in het dorp muziek van de fanfare. Aan de Eusselingstraat 1a in Macharen zijn deelnemerskaarten verkrijgbaar, maar ook aan bij alle ‘eerste’ deelnemers in de straten.

Barbecue
De opening van de Tuintjesmarkt vindt rond 12.00 uur plaats op het Kerkplein. Na de markt vindt de dorpsbarbecue plaats, waarbij de RIVM-regels in acht worden genomen. “Gezellig met je eigen straat een hapje eten en met een drankje proosten dat we elkaar weer mogen ontmoeten. Omdat het deze dag Burendag is, krijgt de straat waar het het gezelligste is aangekleed, waar de leukste kinderactiviteiten zijn of met de meeste deelnemers van de markt, een barbecuepakket ter waarde van 100 euro. Dat pakket kan dezelfde avond al worden gebruikt.” Kinderen in het dorp bakken deze dag koekjes en cupcakes voor Macherse ouderen.

Meer berichten