<p>Ooievaars op de Grote Kerk in Oss. (Foto: Wim van Dorst)</p>

Ooievaars op de Grote Kerk in Oss. (Foto: Wim van Dorst)

Zondagwandeling en ‘Boter als motor’ langs historische plekken

  •   keer gelezen

OSS | Maasland Gilde Oss houdt op zondag 26 september om 11.00 uur een stadswandeling door het centrum van Oss vanaf de HEMA. Belangstellenden kunnen meewandelen langs bijzondere plekken in de binnenstad samen met een ervaren stadsgids die wetenswaardigheden vertelt over de historie van Oss.

De kosten van de wandeling bedragen 3,50 euro. Aanmelden via maaslandgildeoss@hetnet.nl. Het Maasland Gilde Oss is een vrijwilligersorganisatie die naast wandelingen ook taaltrajecten en creatieve activiteiten aanbiedt. Kijk voor meer informatie over de organisatie op website www.maaslandgildeoss.nl.

Boter als motor
Maasland Gilde Oss organiseert op 2 oktober om 14.00 uur een stadswandeling met als thema ‘Boter als motor’. Belangstellenden wandelen mee met een ervaren stadsgids die vertelt over de ontwikkeling van de boterhandel en de margarine-industrie in de 19de en 20ste eeuw in Oss en u de historische plekken laat zien. Startpunt is de begraafplaats aan de Eikenboomgaard. Deelnemers betalen 3,50 euro contant. Aanmelden is nodig en kan via maaslandgildeoss@hetnet.nl.

Meer berichten