Mp3-spelers in Bibliotheek Oss voor mensen met dementie
Mp3-spelers in Bibliotheek Oss voor mensen met dementie

Mp3-spelers in Bibliotheek Oss voor mensen met dementie

Algemeen 357 keer gelezen

OSS | Er zijn maandagavond in de Bibliotheek Oss mp3-spelers overhandigd. Deze zijn bedoeld voor mensen met dementie. De bijeenkomst was in het kader van Wereld Alzheimerdag. 

Fotoclub Jomatico uit Oss heeft door middel van de verkoop van nostalgische kalenders geld opgehaald om acht mp3-spelers voor de bibliotheek aan te schaffen. Deze mp3-spelers kunnen vanaf 21 september worden uitgeleend aan elke inwoner van de gemeente Oss die op de een of andere manier te maken heeft met dementie of een vorm daarvan. Het openingswoord werd verzorgd door Gerard Schut (Bibliotheek Oss) en Hetty van Amstel (ONS welzijn). Koor ‘Octaaf’ was uitgenodigd om een aantal liedjes te zingen. Daarna was er de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen door de Dementheek, waar mensen uitleg kregen over het gebruik van de mp3-spelers, herinneringskoffers, de braintrainer, het aanbod ONS welzijn en praktische info over zorgaanbieders.
Hoe werkt het lenen van de mp3-spelers? De klant (mantelzorger of familielid van de luisteraar) zoekt zelf, eventueel met een vrijwilliger van ONS welzijn, in Muziekweb en kiest maximaal twintig nummers. Deze liedjes kan de klant op de mp3-speler laten zetten middels het invullen van een lijst verzorgd door de bibliotheek. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek. Het doel is om een lichtpuntje te brengen en bij te dragen aan de kwaliteit van leven voor mensen met dementie. Voor meer informatie over de leenmogelijkheden van de mp3-spelers kijk op www.nobb.nl of bel met (0412) 62 26 18.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant