Schijndel won van ODC. (Foto: Cees van Raaij)
Schijndel won van ODC. (Foto: Cees van Raaij)

3C: Margriet, Nooit Gedacht en Schijndelse ploegen winnen

Voetbal 2.021 keer gelezen

FC Schadewijk is de enige ploeg uit ons gebied die vandaag verloor in de derde klasse C: 2-0 bij Zwaluw VFC. Margriet, Nooit Gedacht, Avanti’31 en Schijndel pakten wel allen drie punten.

Margriet - DSC 4-1


Margriet-spits Rob van de Ven. (Foto: Leon Voskamp) 

Margriet kende in de eerste helft geen enkele moeite met DSC. Door goals van Jeffrey van Vlijmen, Rob van de Ven en Jordy Spooren stond het met rust al 3-0. Opmerkelijk moment was dat de scheidsrechter het duel tijdelijk stillegde vanwege commentaar op de leiding. Dat gebeurde nadat hij eerst de grensrechter van de bezoekers had weggestuurd. De tweede helft was een stuk minder qua niveau. DSC kwam op 3-1, waarna Lars van de Kamp de eindstand op 4-1 bepaalde.


De scheidsrechter staakte tijdelijk de wedstrijd. (Foto: Leon Voskamp) 

Avanti’31 - Den Dungen 1-0


Avanti’31 - Den Dungen. (Foto: Piet van Vorstenbosch) 

Een uitstekende competitiestart van Avanti’31. Het doelpunt van Roel Kappen na een geweldige assist van linksback Alejandro Navarro Keeris leverde de Schijndelse ploeg drie punten op. “Een zwaarbevochten overwinning”, aldus trainer Stephan Hesemans. “We hadden het de eerste twintig minuten heel lastig met Den Dungen. Een ploeg met veel beweging en een uitstekend middenveld. Den Dungen kreeg ook een goede kans, maar wij bleven overeind. In de tweede helft hadden wij meer controle en kwam Den Dungen er moeilijker doorheen bij ons. Wij lieten kansen liggen op 2-0 en 3-0, maar mochten aan de andere kant blij zijn dat in de slotminuut Renzo Brus een bal van de lijn haalde.”


Avanti’31 - Den Dungen. (Foto: Piet van Vorstenbosch)

Alem - Nooit Gedacht 0-2
Nooit Gedacht-trainer Henry van der Linden benadrukte het al in zijn voorbeschouwing op Kliksport. Hij wil met zijn ploeg goed beginnen aan de competitie om zo het vertrouwen in de groep toe te laten nemen. De Geffenaren deden wat hun trainer verlangde en wonnen het openingsduel bij Alem met 0-2. Jari van Erp (groot talent, red.) en Rik van Roosmalen zetten hun ploeg voor rust op een 0-2 voorsprong. Van der Linden: “Ik had de hoop dat we de derde ook snel zouden maken zodat we met wat minder druk konden gaan voetballen. Een dot van een kans lieten we echter liggen. Toen Alem opportunistischer ging spelen, hadden we het daar lastig mee. Alem kreeg ook een goede kans, maar onze doelman Luuk Bijveld bracht knap redding. Onze missie is volbracht, maar we hadden het eerder uit moeten spelen.”

ODC - Schijndel 1-3
Natuurlijk was hij na afloop blij met de overwinning van Schijndel op ODC. Maar kritisch is Henry van Alebeek ook op zijn ploeg. “Ik vind dat we ondermaats hebben gespeeld. Misschien was het de spanning, maar er stonden jongens angstig te voetballen. Met de winst ben ik tevreden, maar qua spel was het zeker nog niet wat we voor ogen hebben.” Tjeerd Pijnenburg was met de 0-1 en 1-3 goud waard voor zijn ploeg. Stan Guns tekende voor de 0-2.

Derde klasse C:
Zwaluw VFC - FC Schadewijk 2-0
Alem - Nooit Gedacht 0-2
Avanti’31 - Den Dungen 1-0
Margriet - DSC 4-1
SCG’18 - RKTVC 2-1
BMC - DVG 1-0
ODC - Schijndel 1-3

Margriet - DSC. (Foto: Leon Voskamp)
Avanti'31 - Den Dungen. (Foto: Piet van Vorstenbosch)
Avanti'31 - Den Dungen. (Foto: Piet van Vorstenbosch)
Avanti'31 - Den Dungen. (Foto: Piet van Vorstenbosch)
Joey Schuurmans namens Margriet. (Foto: Leon Voskamp)
Maarten van Vugt. (Foto: Leon Voskamp)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant