Berghem Ontmoet in 2019.
Berghem Ontmoet in 2019.

Berghem heeft plan tegen saaie zondagen

  •   keer gelezen

BERGHEM | Op doordeweekse dagen is er nog wel wat te doen. Er is een boodschap hier, een afspraak daar. Wellicht een activiteit bij een vereniging. Er is een bezoekje van de kinderen of de kleinkinderen, of een kopje koffie met broer, zus, of neef zus en zo. Maar die zondag, die is soms oorverdovend stil, en oogverblindend leeg in de agenda. 

Een Berghemse coalitie van BerghsLeven en De Zonnebloem heeft met steun van ONS welzijn de handen ineen geslagen om daar wat aan te doen. Op 10 oktober wordt Berghem Ontmoet georganiseerd. Twee jaar geleden deden ze dat ook al eens (zie foto), en toen met groot succes. 

Interesse
Bijna honderd Berghemnaren zagen het wel zitten om langs te komen in De Berchplaets, voor een gezamenlijke lunch als aftrap van een koffiemiddag. Mét lekkers erbij. Vorig jaar was dat door corona niet mogelijk, maar dit jaar wel. En het liefst váker dan alleen deze ene keer. Waarom niet elke maand? Of wie weet nog vaker? Het staat of valt natuurlijk met de interesse vanuit het dorp. 

Ontmoeten
“Het is heel fijn om in je eigen gemeenschap, in je eigen dorp, mensen te kennen. Dat is gezellig, en handig soms”, zegt Joep Verhoeven, voorzitter van de organisatie die zich Werkgroep Eenzaamheid Berghem heeft genoemd. “Veel mensen in Berghem zijn lid van een vereniging, ontmoeten elkaar daar. Maar er is ook een grote groep die dat niet is. Of die wel ergens lid van is, maar zich toch af en toe, of vaker, alleen voelt. Wat is belangrijk in je leven? De contacten in je leven. De mensen om je heen, of dat nou familie is, of andere mensen.”

Aanmelden niet nodig
De organisatie hoopt op veel enthousiasme. Aanmelden is niet nodig, een QR-code of test van te voren ook niet, toegang is gratis, net als de lunch en een aantal consumpties. Berghem Ontmoet begint om 12.00 uur, en is tegen het einde van de middag afgelopen. 

Muziek
Muziekvereniging Berghem, die die middag een muzikale speurtocht houdt in het dorp, stuurt een afvaardiging langs voor een speciaal Berghem-Ontmoet-concert.

Meer berichten