<p>Je maakt kennis met verschillende stijlen.</p>

Je maakt kennis met verschillende stijlen.

Op reis met klassieke muziek in Muzelinck

  •   keer gelezen

OSS | Bijeenkomsten ‘Klassieke muziek beluisteren’ vinden vrijdagochtend plaats bij Muzelinck. Elke week passeren muziekfragmenten de revue. Je maakt kennis met verschillende stijlen, tijden, vormen, componisten en instrumenten van de klassieke muziek in de breedste betekenis van het woord. Nieuw is de muzikale reis door Europa die docent Christa de Haan heeft bedacht.

Christa de Haan raakte geïnspireerd door de coronaperiode, waarin er vrijwel niet gereisd werd. Juist nu wil zij haar cursisten meenemen door heel Europa en hen kennis laten maken met de mooiste klassieke muziek. Daarnaast vertelt zij over de geschiedenis en de levens van de componisten die voorbij komen. “Je merkt dat cursisten er meer dan ooit zin in hebben”, vertelt Christa. “Zeker na een periode waarin weinig mogelijk was is er behoefte om er even uit te zijn, ook mentaal. Muziek neemt je echt mee op reis. De bijeenkomsten brengen bovendien verdieping, de deelnemers leren met een ander oor luisteren, maar bovenal is het heerlijk ontspannen en gezellig onder elkaar.”

Meer informatie
De lessen ‘Klassieke muziek beluisteren’ vinden elke vrijdag van 10.00 tot 11.00 uur plaats bij Muzelinck, Centrum voor de Kunsten aan de Raadhuislaan 18 in Oss. Per les/bijeenkomst betaal je 8,50 euro. Een kop koffie/thee krijg je er gratis bij. Je hoeft je niet vooraf in te schrijven voor de lessen. Koop een kaartje bij de balie en kom het eens een keer proberen. Het is ook mogelijk om je direct in te schrijven voor alle lessen.

Meer berichten