DESO - SBV. (Foto: Leon Voskamp)

5B: DESO haalt hard uit tegen SBV, Maaskantse Boys en MOSA’14 geven het in 1 kwartier weg

Voetbal 1.468 keer gelezen

DESO gaf SBV zondagmiddag voetballes. Met rust stond het nog 1-1, maar in de tweede helft liepen de Ossenaren uit naar 7-2. Voor Maaskantse Boys was het een mindere zondag door met 4-0 te verliezen bij koploper RKVSC. Ook MOSA’14 liep tegen een nederlaag aan. Ruwaard en OKSV pakten in hun wedstrijd een punt.

DESO won van SBV. (Foto: Leon Voskamp)

DESO - SBV 7-2
DESO walste in de eerste helft over SBV heen, maar uit de vele kansen werd er niet gescoord. De eerste uitval van de bezoekers was wel raak. Kevin Heijnen zorgde voor de toch wel verrassende 0-1. Het antwoord van Agonis Hoti volgde snel: 1-1. In de tweede helft kwamen de Harenaren via Giel van de Camp opnieuw op voorsprong. Daarna drukte DESO het gaspedaal in en werd er zes keer gescoord. Agonis Hoti maakte een hattrick en ook Dani Jonker (2) en Matthew Aarts scoorden.

RKVSC - Maaskantse Boys 4-0
In het eerste kwartier gebeurde er heel veel in Velddriel. Maaskantse Boys liet drie goede kansen op de openingstreffer liggen, terwijl het aan de andere kant wel raak was. RKVSC kreeg een terechte penalty en die werd benut. De 2-0 viel ook snel, waarbij MKB een lesje in effectiviteit kreeg. Na 39 minuten viel de vroege beslissing: 3-0. In de tweede helft leverde een discutabele penalty de 4-0 eindstand op.

Ophemert - MOSA’14 5-3
Tot de 25ste minuut was er weinig aan de hand voor MOSA’14. Het stond nog 0-0, maar hoe anders was dat een kwartier later? Ophemert leidde toen al met 4-0. MOSA’14 was nog dichtbij de 4-1, maar het schot van Stan Koenders kwam op de paal. Een kwartier na rust was het wel raak voor de bezoekers door Tom van Loon. Robin Blokland bracht de spanning bijna terug door de 4-2 (penalty) en 4-3 te maken. 2 minuten na de 4-3 viel de goal aan de andere kant en dat bleek de beslissing.

Ruwaard - Wadenoijen 3-3
Het 3-3 gelijkspel zorgde bij trainer Eugene Geenen voor wisselende gevoelens. Zijn ploeg gaf drie keer door persoonlijke fouten goals weg. Aan de andere kant stond het 5 minuten voor tijd nog 2-3 en was het Jari Langenkamp met de late gelijkmaker. De andere goals waren van Lorenzo Kerstens (1-0) en de 2-2 van Serkan Ordu (prachtige vrije trap).

OKSV - HRC’14 1-1
Binnen 5 minuten stond HRC’14 al met 0-1 voor in Overlangel. Vlak voor tijd kopte Perr Hidding zijn ploeg naar een punt. Trainer Freek Toren: “Onze doelman Frank Vos heeft ons de tweede helft op de been gehouden met een paar goede reddingen. Wij voetballen tot 30 meter van de tegenstanders goal goed. Daarna wordt het lastig voor ons. Daar moeten we aan werken. Gelukkig werken we hartstikke hard en werd dat vandaag beloond met een puntje.”