<p>De Firma Streek en Toeristisch Informatiecentrum Oss.</p>

De Firma Streek en Toeristisch Informatiecentrum Oss.

Proeven van diverse streekproducten tijdens OSStober Streekfeest

  •   keer gelezen

Heb je zin in een gezellige dag en lekker wat te proeven van diverse streekproducten? Kom dan op zaterdag 16 oktober naar het OSStober Streekfeest. Van 11.00 tot 17.00 uur is er van alles te doen bij De Firma Streek in de Kruisstraat 18 in het Osse centrum. 

De Firma Streek opende op woensdag 7 juli de deuren in de stad. In de streekwinkel presenteren tientallen plattelandsondernemers (straal van 25 kilometer rondom Oss) zich door producten die men kweekt, teelt, maakt of bewerkt hier te koop aan te bieden. Bij elke kast hangt een televisiescherm waarop meer informatie over de ondernemer en het product te zien is.

OSStober Streekfeest
Om De Firma Streek en de ondernemers nog meer te promoten is een leuke activiteit bedacht: het OSStober Streekfeest, uiteraard met een knipoog richting het Oktoberfest. In drie rondes worden diverse lokale producten gepresenteerd die je mag proeven. D’n urste ronde van 11.00 tot 13.00 uur zijn de ‘Brabantse snuupkes’. Dat varieert van een vlaflip met zuivel van Brabant Zuivel, cranberrysaus van Landerij vanTosse en granola (Puur Berkshire). Er is chocola/patisserie van Patisserie D.E., geitenmelk ijs (IJs&Kaas) en ijsproducten van Il Primo/Puur Berkshire, thee van Winery & Herbs en diverse sappen van De Kleine Heerlijkheid. ‘s Middags kun je tussen 13.00 en 15.00 uur proeven van ‘un suupke’. De paddenstoelenstoep wordt vers door Van de Vorle paddenstoelenkwekerij bereid.

Of ge worst lust?!
Wat zou een Brabantse dag zijn zonder worstenbroodjes? Die komen tussen 15.00 en 17.00 uur aan bod tijdens ‘Of ge worst lust?! Naast de worstenbroodjes van Scharrelvarkensbedrijf De Horst is er smaakvolle worst van Puur Berkshire, brood/crackers met spreads (zusters Clarissenklooster) en kaas van Streekwinkel Boszicht. Zin in een (speciaal)biertje? Diverse bieren van de lokale brouwerijen zijn te proeven. “We merken dat we positieve reacties krijgen van bezoekers. Ook ondernemers vinden het leuk dat we iets extra’s organiseren en zullen veelal op de dag aanwezig zijn”, zegt coördinator Ingeborg van Eijk namens De Firma Streek. “We hebben ook al creatieve ideeën voor andere activiteiten/evenementen. Eerst dit maar eens tot een succes maken.”

TIO
In de organisatie werkt De Firma Streek samen met het Toeristisch Informatiecentrum Oss, dat ook in het pand aan de Kruisstraat 18 is gevestigd. Bewoners maar ook bezoekers van verder weg krijgen hier informatie over tal van bezienswaardigheden, mooie fiets- en wandelroutes en leuke plekjes om te overnachten, te eten of te drinken. Daarnaast kunnen er tussen TIO en de ondernemers samenwerkingen worden gerealiseerd. “Dit OSStober Streekfeest is een leuke gelegenheid om kennis te maken met producten van lokale ondernemers. Iedereen is welkom om lekkere hapjes gratis te komen proeven”, aldus coördinator Frederiek Bijker namens TIO.

Meer berichten