<p>Rick de Jong.</p>

Rick de Jong.

Informatieavond ‘Alzheimer & geheugen - vergeet mij niet’

  •   keer gelezen

OSS | De culturele organisaties Oss hebben 2021 gethematiseerd als het jaar van dementie. Een van de bekende vormen van dementie is Alzheimer. Volksuniversiteit Oss organiseert op donderdagavond 4 november een bijeenkomst waar ingegaan wordt op de ziekte die hard op weg is om volksziekte nummer 1 te worden. 

De bijeenkomst ‘Alzheimer & geheugen - vergeet mij niet’ geeft de deelnemer een realistisch beeld van de ziekte, maar is ook een bijeenkomst van hoop en mogelijkheden. De deelnemers gaan naar huis met kennis over wat er in het brein gebeurt bij Alzheimer en weten dit in perspectief te zetten met de werking van een gezond brein. De mentale bagage is gevuld met praktische tips over wat de patiënt én de naasten zelf nog kunnen doen op het vlak van het geheugen.
Begeleider is Ossenaar Rick de Jong, geheugentrainer/coach en een actief geheugensporter. Hij heeft zijn brein getraind tot een mentaal topsportniveau. Een andere kant van zijn verhaal is het gegeven dat een aantal ooms is getroffen geweest door de ziekte van Alzheimer en als laatste zijn vader. Rick weet als geen ander hoe een gezond brein getraind kan worden tot topniveau, maar ook dat het mis kan gaan.

Inschrijven
Meer informatie en inschrijven op www.volksuniversiteitoss.nl of mail naar info@volksuniversiteitoss.nl.


Meer berichten