<p>Veel te zien tijdens eindexpositie van museum Schaduwrijk.</p>

Veel te zien tijdens eindexpositie van museum Schaduwrijk.

(Foto: )

Veel te zien tijdens eindexpositie van museum Schaduwrijk

  •   keer gelezen

OSS | Museum Schaduwrijk opent op zondag 17 oktober voor het laatst haar deuren. Vanaf 14.00 uur is iedereen die een blik wil werpen op de geschiedenis van de wijk Schadewijk welkom in wijkcentrum Schadewijk. Bijna 200 oude foto van het Osse Stadsarchief zullen bij velen herinneringen oproepen. Behalve deze foto’s is er nog veel meer te zien tussen 14.00 en 17.00 uur.

Om 16.00 uur wordt dan het wijkkunstwerk SALAM onthuld. Een kunstwerk door en voor bewoners van Schadewijk gemaakt. Tijdens het evenement Vijver Fever is dit kunstwerk vorm gegeven door bijna 50 bewoners uit Schadewijk. Het eindresultaat daarvan wordt om 16.00 uur onthuld. Dan wordt ook het eerste exemplaar van het memoryspel ‘Van Vrúúgùr tot Nou’ (zie pagina 13) uitgereikt aan vrijwillig fotograaf Henk van Hoek. 

Foto’s op gevels
Op datzelfde tijdstip wordt ook bekendgemaakt welke 4 van de bijna 200 foto’s er op groot formaat gehangen worden tegen vier gevels in de Schadewijk. De kunstzinnig bewerkte foto’s van fotografe Charlotte Niewöhner zijn een mix van oud en nieuw Oss. Van basisschoolkinderen zijn er schatkisten te zien en leerlingen van Muzelinck laten ook kunstwerken zien. Verzamelaar Anton Wintjes laat de mooiste exemplaren uit zijn verzameling oude radio’s en tv’s zien en wijkbewoners laten eigen kunstwerken zien. Schadewijk-kenner Jan Ulijn laat via een PowerPoint het verhaal zien dat hoort bij de grootste tragedie van Schadewijk waarbij maar liefst vier jonge mensen het leven lieten.

Meer berichten