<p>Spelen met het rouwkwartet tijdens het Rouwcaf&eacute;.</p>

Spelen met het rouwkwartet tijdens het Rouwcafé.

Rouwcafé start met twee nieuwe groepen

  •   keer gelezen

OSS | Het Rouwcafé in Oss biedt mensen een plek om stil te staan bij het verlies van een dierbare, samen met anderen. Door de versoepelde coronamaatregelen mogen deelnemers weer spontaan binnenlopen. 

“Na een uitvaart merken ze dat de omgeving doorgaat met leven. Terwijl bij u de rouw vooral dán rauw op uw dak valt. In het rouwcafé mag u uw verhaal vertellen zo vaak u wilt. Er is altijd een luisterend oor”, aldus de organisatie. Mensen mogen binnenlopen bij het Rouwcafé dat iedere eerste en derde woensdagochtend van de maand tussen 09.30 uur tot 11.30 uur wordt gehouden bij kinderboerderij De Elzenhoek. De tweede en vierde woensdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur bij ‘t Hof in de Houtstraat.

Nieuwe groepen
Verder start het rouwcafé met twee nieuwe groepen. ‘Ontmoet anders’ is er voor iedereen die te maken heeft met verlies en rouw, maar daar op een andere manier mee om wil gaan dan alleen maar praten met lotgenoten. Het biedt creatieve activiteiten in de breedste zin van het woord: samen schilderen, een spel doen, bezig zijn met gedichten of kaarten. De bijeenkomst is één keer per maand op donderdagochtend in ontmoetingscentrum Meteoor aan de Oude Litherweg 20. De tweede nieuwe groep is ‘Jong ontmoet’ voor mensen tussen 16 en 30 jaar oud, die met verlies en rouw te maken hebben. De begeleiding is in handen van twee jongvolwassenen die op jonge leeftijd hun moeder verloren. De groep wordt opgestart in overleg. Voor alle bijeenkomsten geldt dat de deelname gratis is, maar de consumpties voor eigen rekening zijn. Meer info op www.rouwcafé-oss.nl of mail naar info@rouwcafe-oss.nl.

Meer berichten