Themajaar #100yearspharmafuture voor een eeuw medicijnen maken in Oss

  •   keer gelezen

OSS | Binnenkort is het 100 jaar geleden dat in Oss de eerste medicijnen werden gemaakt. Dit zette een ontwikkeling in gang die Oss heeft gevormd tot wat het nu is. Niet alleen op het gebied van ontwikkeling en productie van geneesmiddelen, maar ook als ondernemende en innovatieve gemeenschap. Dat wordt gevierd met een themajaar. Het initiatief voor het themajaar #100yearspharmafuture -dat loopt van september 2022 tot en met oktober 2023- komt van Aspen Oss, MSD, Organon, Life Sciences campus Pivot Park en de gemeente Oss. 

De voorbereidingen zijn gestart en de eerste plannen liggen op tafel. De initiatiefgroep is nog op zoek naar samenwerking met bedrijven en organisaties. Hebt u ideeën voor het themajaar? Stuur dan een mail naar ondernemerszaken@oss.nl..

Gezondheid
Honderd jaar geleden is in Oss de basis gelegd voor de ontwikkeling van geneesmiddelen. Oss stond in die tijd aan de wieg van de farma-sector in Nederland, met baanbrekende ontdekkingen als insuline en de anticonceptiepil. Bedrijven zijn door het gezamenlijk verleden sterk verbonden. Tot op de dag van vandaag een bloeiende sector waarvoor hier alle componenten aanwezig zijn: van het allereerste onderzoek tot de grootschalige commerciële productie van geneesmiddelen. “Elk bedrijf in ons cluster verricht werk dat ertoe doet”, aldus Wenny Raaijmakers van Organon Benelux. Medewerkers van tientallen grote en kleine bedrijven werken in Oss aan nieuwe geneesmiddelen, producten en diensten voor wereldwijd beter leven. “Een omgeving met gelijkgestemden moedigt ondernemerschap aan”, aldus Brigitte Drees van Pivot Park. De kracht van Oss zit in de brede kennis over de ontwikkeling van geneesmiddelen en hoogwaardige productie. “Nergens in Nederland vind je zoveel farmaceutische kennis en kunde binnen een vierkante kilometer”, aldus Joost van Zutven van MSD.

Meer berichten