Afbeelding

Minister akkoord met fusie De Leijgraaf en Koning Willem I College

Algemeen 431 keer gelezen

OSS | De Leijgraaf en het Koning Willem I College gaan fuseren. Sinds eind vorig jaar doen de twee Brabantse mbo-instellingen De Leijgraaf (Oss, Meierijstad, Cuijk) en het Koning Willem I College (’s-Hertogenbosch) onderzoek naar de mogelijkheden voor een gezamenlijke toekomst. Op 12 oktober 2021 kwam het akkoord van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap op de voorgenomen fusie. Dat betekent dat het Koning Willem I College en De Leijgraaf per 1 januari 2022 bestuurlijk gaan fuseren. Vanaf het schooljaar 2022 - 2023 worden de organisaties samengevoegd tot één onderwijsinstelling en prijkt de naam Koning Willem I College aan de gevels.

De fusie tussen de twee instellingen draagt bij aan het in stand houden van een breed en divers aanbod van beroepsopleidingen in de regio Noordoost-Brabant. “De laatste tijd werkten we al intensief samen. We zijn enorm trots dat we straks vanuit één organisatie onderwijs mogen bieden in onze regio. Dat blijven we doen op de hoofdlocaties in ’s-Hertogenbosch, Oss, Meierijstad en Cuijk. We zetten de student centraal en maken gebruik van elkaars kwaliteiten om het onderwijs verder te versterken”, aldus Peer van Summeren, bestuurder van De Leijgraaf en Dominique Majoor en Jos van Kessel, namens het Koning Willem I College. Samen vormen zij het bestuur van de nieuwe organisatie.

Menselijke maat
De organisatie neemt weliswaar toe in omvang, maar het onderwijs blijft bij de nieuwe organisatie kleinschalig en in de regio georganiseerd. Dat was voor Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, één van de doorslaggevende factoren om een akkoord te geven op de fusie. “Ik hecht veel waarde aan de menselijke maat. Ik wil dan ook oproepen om te doen wat nodig is om de menselijke maat te verankeren in de nieuwe organisatie, zodat leerlingen en studenten zich thuis voelen op een school en deel uitmaken van een kleine groep. Op basis van de fusieaanvraag heb ik er alle vertrouwen in dat de nieuwe organisatie hierin zal slagen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant