Foto:

Heesche Melissa vindt bijzondere haaientand

  •   keer gelezen

BERGHEM/HEESCH | Melissa van Esch heeft een vondst gedaan waar de experts jaloers op zijn. Afgelopen zomer deed de 14-jarige scholiere uit Heesch mee aan een excursie naar een kleiput in België, op zoek naar fossielen: de resten van planten en dieren die miljoenen jaren geleden leefden. Binnen enkele minuten viel Melissa’s oog op een hele grote haaientand. 

Melissa: “Ik kon het niet geloven, hij lag gewoon voor m’n neus. De anderen waren doorgelopen, dus ik riep: ‘Kom eens kijken’.’ We hebben een foto gemaakt van de vondstplek en toen heb ik ‘m opgeraapt.” De deskundigen waren het er snel over eens: de puntgave haaientand is afkomstig van een enorme haai (Carcharodon plicatilis), die zo’n 4 miljoen jaar geleden de ondiepe zee in onze contreien onveilig maakte.
Op 14 november aanstaande zal in de Berchplaets in Berghem van 10.00 tot 17.00 ur de jaarlijkse stenenbeurs ‘GeoSfeer’ gehouden worden. Melissa’s haaientand zal er te zien zijn als pronkstuk op de expositie ‘Schitterend gevonden!’, waarbij ook vele andere fossielen & mineralen uit de collectie van de Geo-leden te zien zullen zijn. Tickets via www.deberchplaets kosten 3,50 euro, voor kinderen tot 12 jaar 1,50 euro.


Meer berichten