Ga tijdens Mensenbieb in gesprek met een levend boek

  •   keer gelezen

BERGHEM | Bibliotheek Berghem organiseert op zaterdag 6 november in De Berchplaets in Berghem een Mensenbieb. Hierbij mogen bezoekers één op één in gesprek met een ‘levend boek’, iemand met een bijzonder verhaal. Doel is het wegnemen van vooroordelen.

De deelnemers van de Mensenbieb zijn mensen die je normaal niet zo snel zou spreken. Zo doen in Berghem bijvoorbeeld een ex-gedetineerde, iemand met een burn-out, een heks en een ex-verslaafde mee. Het zijn mensen die afwijken van de ‘norm’ en daardoor de kans lopen anders benaderd, buitengesloten of gediscrimineerd te worden. Door met hen te praten, kijk je anders tegen hun situatie aan.

Meer informatie
De opening van de Mensenbieb is om 13.15 uur beneden in De Berchplaets aan de Sportstraat 3 in Berghem. De gesprekken vinden plaats tussen 13.30 en 15.30 uur. Alle levende boeken en tijden zijn terug te vinden op de website www.mensenbieb.nl. Daar staat ook hoe je je kan inschrijven. Je kunt ook een kijkje nemen in de activiteitenagenda op www.bibliotheekberghem.nl. De ‘leestijd’ per boek is dertig minuten en deelname is gratis.

Meer berichten