Paul Glaser. (Foto: Simon Dirks)
Paul Glaser. (Foto: Simon Dirks)

Paul Glaser houdt lezing over boek ‘Dansen met de vijand’

  •   keer gelezen

OSS | Paul Glaser houdt maandag 25 oktober om 20.00 uur in Bibliotheek Oss een lezing over zijn boek ‘Dansen met de vijand’. Dit verhaal gaat over zijn Joodse tante Roosje die in de Tweede Wereldoorlog in moeilijke omstandigheden probeerde te overleven. Bezoekers van deze lezing kunnen het boek kopen voor 5 euro. 

Roosje Glaser was dansleraar en trad met veel succes op in onder meer Amsterdam, Londen, Parijs en Berlijn. Toen de nazi’s in 1940 aan de macht kwamen, bleek haar eigen man een collaborateur die haar verraadde. Ze kwam terecht in verschillende concentratiekampen, waaronder Auschwitz. Door de dansen met de vijand overleefde ze de oorlog. 

Auschwitz
Tijdens de lezing gaat Paul Glaser dieper in op het leven van Roosje. Ook vertelt hij over de zoektocht naar meer informatie over zijn tante. Hij kwam haar op het spoor tijdens een bezoek aan Auschwitz waar hij in een vitrine een koffer uit Nederland zag staan met daarop zijn achternaam geschreven.
Deze lezing is in het kader van de Maand van de Geschiedenis die elk jaar in oktober wordt gehouden en is een samenwerking met toneelgroep BLUV die een voorstelling heeft gemaakt naar het boek. Deze was onlangs te zien in openluchttheater Hoessenbosch in Berghem.

Meer informatie
In de aanloop naar de lezing is in Bibliotheek Oss een kleine tentoonstelling te zien over het leven van Roosje Glaser. Kaarten voor de lezing zijn 6 euro voor leden van de bibliotheek en 8 euro voor niet-leden. (Foto: Simon Dirks)

Meer berichten