<p>Gorcum Boys Choir.</p>

Gorcum Boys Choir.

(Foto: unknown)

‘Choral Evensong’ door Gorcum Boys Choir

  •   keer gelezen

OSS | Het Gorcum Boys Choir verzorgt vanavond (woensdag 20 oktober) een ‘Choral Evensong’ in de Grote Kerk. Het koor zingt de traditionele Engelse gebeden en koorstukken met begeleiding op orgel. De aanvang is 19.30 uur. Het duurt ongeveer een uur en de toegang is vrij. Bij de uitgang is er een collecte. 

De Evensong komt voort uit de Engelse Reformatie. Nadat de kloosters werden gesloten verplaatste de dagelijkse getijdengebeden zich naar de kathedraal. In het avondgebed, de Evensong, worden vesper en completen gecombineerd. Deze worden vierstemming, de zogenaamde ‘chanting’, onberijmd gezongen door het koor.

Koorkamp
Het Gorcum Boys Choir bestaat uit dertig jongens en mannen. Het is opgericht om onder andere deze traditie voort te zetten in Nederland. In de herfstvakantie is het koor op koorkamp in de omgeving van Oss om nieuwe koormuziek in te studeren en allerlei andere leuke activiteiten te doen.

Liederen
Tijdens deze ‘Evensong’ zingt het koor de Lofzang van Maria en Simeon van C.V. Stanford (Evening Service in A). De psalm is Psalm 150 van dezelfde componist. De anthems die worden uitgevoerd zijn ‘Hear my prayer’ van F. Mendelssohn met veel solistenwerk door jongens van het koor en het ‘Cantique de Jean Racine’ van G. Fauré. 

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website www.gorcumboyschoir.nl.

Meer berichten