<p>Foto ter illustratie.</p>

Foto ter illustratie.

Nieuwe stap gezet richting horeca/kantoorruimte bij ‘bouwval’ Geffense Barrière

  •   keer gelezen

GEFFEN | De gemeente Oss wil vaart maken met de plannen voor de Geffense Barrière langs de A59. Er wordt geen inspraakprocedure gevolgd en het ontwerpbestemmingsplan wordt ter visie gelegd. Volgens de gemeente worden er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu verwacht en hoeft er geen milieueffectrapportage opgesteld te worden.

De Geffense Barrière brandde in 2009 af en daarna was het een puinhoop op dit stuk langs de A59. Maar daar gaat met Brier59 verandering in komen. Op het terrein aan de Rijksweg 38 komt één gebouw van 1.400 vierkante meter horeca en 800 vierkante meter aan kantoorruimte.
In het horecagebouw is ruimte voor zo’n zes horeca(snelweg)formules. Er komt een centrale zitplaats/ontmoetingsplaats. Ook wordt er een drive-trough gerealiseerd om horecaformules via de auto bereikbaar te maken. Bij Brier59 komt een 40 meter hoge reclamezuil te staan. Aan de westkant van het gebouw komt een parkeervoorziening. Op de verdieping komt circa 800 m2 kantoorruimte. Deze ruimte wordt opgedeeld in onafhankelijke kantoren, flexplekken, spreekkamers en vergaderzalen.
Wethouder Johan van der Schoot: “Het is een doorn in het oog van veel mensen. De Geffense Barrière is al vele jaren een bouwval. Het is een zeer gewenste ontwikkeling dat het wordt vervangen door een passend en aansprekend visitekaartje.”

Meer berichten